Erica x darleyensis 'Mary Helen'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Winterheide
Bloeitijd: December - April
Bloemkleur: Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Geel
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Erica darleyensis 'Mary Helen' of Winterheide - Informatie:

Deze compacte en altijd groene tuinplant geeft het hele jaar door kleur aan uw tuin. Het loof van Winterheide heeft een goudgele kleur die in de winter naar brons verkleurt. De tuinplant bloeit bovendien op een een ongewoon tijdstip: midden in de winter. Vanaf december tot maart staat de plant vol met kleine, roze bloemen. Erica darleyensis 'Mary Helen' is een winterheide. De plant groeit compact uit en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30 centimeter.

 

Standplaats:

Deze tuinplant niet aanplanten op kleigronden. Elke andere, goed doorlaatbare, humusrijke of zanderige bodem is geschikt.

 

Advies aantal per vierkante meter:

 

Maatvoering / potmaat  Aantal per vierkante meter  Potmaat in diameter
P10,5 (pot Ø 10,5 cm) 7-9 planten Ø 10,5 cm
C1.5 (1,5 liter pot) 7 planten Ø 15 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot kan ooit in vorm afwijken, bijvoorbeeld een wat meer vierkantere pot dan rond.

 

Snoei en onderhoud:

Winterheide is een gemakkelijk plant in onderhoud. Bij het planten raden we aan tuinturf toe te voegen. Heideplanten houden van een humusrijke en vrij zure bodem; tuinturf zorgt hiervoor. Extra voeding heeft deze tuinplant niet nodig. Breng in plaats daarvan iedere 2 jaar wat turfstrooisel aan tussen de planten zodat de zuurgraad van de bodem op peil blijft. Snoeien kan in het voorjaar na de bloei. Door het snoeien blijft de tuinplant extra laag en geniet u ieder jaar van een rijke bloei in de winter. Let op dat u de plant niet meer snoeit in de zomer of het najaar. Dit gaat te koste van de bloemknoppen.De Erica x darleyensis 'Mary Helen' | Winterheide koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.