U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Boerenhortensia | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over boerenhortensia

De bekendste groep hortensia’s zijn de boerenhortensia’s. Deze heesters worden al sinds jaar en dag toegepast in tuinen. Ook bij boerderijen zijn ze van oudsher vaak te vinden, vandaar de naam. De meest voorkomende bloemvorm is de bolvorm. De plant wordt daarom ook wel bolhortensia genoemd. Er zijn ook soorten met schermbloemige soorten; zgn. Hydrangea teller. Wat alle planten in deze groep gemeen hebben is dat ze van een rijke, vochthoudende bodem houden. Het liefst staat de boerenhortensia op een standplaats in de halfschaduw. Vooral op iets drogere grond in de zon, is de kans op verdroging of brandschade aan de bloemen groot.

Deze tuinplant bloeit doorgaans op de scheuten uit het voorgaande jaar (2-jarig hout). Uitzondering hierop zijn twee nieuwe groepen binnen de boerenhortensia: Endless Summer en de Forever & Ever. Deze twee bloeien ook op de nieuwe scheuten waardoor de bloeitijd met een aantal weken toeneemt in vergelijking met de klassieke boerenhortensia. Desalniettemin is de bloeitijd van alle soorten behoorlijk. Doorgaans bloeien ze vanaf eind juni tot september of oktober.

De bloemen zijn blauw, roze, wit of rood van kleur. De bloemkleur van blauwe en roze hortensia’s kan verschillen per bodemtype. Zo kunnen blauwe variëteiten meer roze verkleuren en vice versa. We raden aan om blauwe hortensia’s aan te planten met tuinturf. Turf zorgt voor een lage zuurgraad van de bodem waardoor de plant ijzer kan opnemen. Hierdoor krijgt een blauwe soort zijn bloemkleur. Zandgronden zijn van nature vaak ijzerrijk. Kleigronden bevat meer kalk en hebben een hogere zuurgraad waardoor het soms lastiger is om de blauwe bloemkleur te behouden. Naast tuinturf kunt u ook aluin toevoegen. Deze stof zorgt ook voor een blauwe bloemkleur. Wit bloeiende soorten zijn wel kleurvast en kunnen hooguit een roze of blauwe waas krijgen, afhankelijk van de bodem.

Boerenhortensia kopen bij Tuinplantenwinkel

Boerenhortensia’s worden bij Tuinplantenwinkel.nl altijd geleverd in pot en zijn het gehele jaar door te planten en te kopen (mits op voorraad natuurlijk). We geven aangroeigarantie op alle planten wat inhoudt dat de planten moeten aangroeien nadat u ze geplant heeft. Onze tips voor het aanplanten vindt u hier. Nadat u de planten besteld heeft worden deze binnen de aangegeven levertijd thuis geleverd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.