Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over acacia bomen

Verschillende soorten Acacia bomen

Veruit de meest toegepaste Acacia boom in Nederland is de Bolacacia. Deze bomen passen in een kleinere tuin. Ze zijn goed te snoeien, waardoor de grootte van de kroon goed in toom te houden is. De Latijnse naam voor de Bolacacia is Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera'. Op Tuinplantenwinkel.nl bieden we deze boom aan in verschillende stamhoogtes. 

Bijzondere Acacia boom, De Robinia pseudoacacia 'Myrtifolia'

Deze variant van de Bolacacia heeft een opvallend fijne vertakking met kleinere bladeren. Het is eigenlijk een soort miniatuur-versie van de Bol acacia. Deze Acacia boom groeit ook trager dan de andere. 

De Acacia als parkboom

Naast de Acacia's met een bolvormige kroon, bestaan er ook soorten die uitgroeien tot een parkboom. Het is dan echt een boom voor in een grote tuin of park. Voor een gangbare tuin in een woonwijk wordt deze acacia boom echt te groot. Opvallend aan deze boom is de wat grillige, open kroon. Het bladerdek zal altijd wat gefilterd zonlicht doorlaten. Wat verder opvalt is de bast van de stam. Op latere leeftijd zal de Robinia pseudoacacia een mooie gegroefde bast krijgen.

Acaciabomen snoeien en verzorgen

De Bolacacia kan (maar hoeft niet) elk jaar worden gesnoeid. Op deze manier kan de bolvormige kroon klein gehouden worden, waardoor hij in elke tuin een plek kan krijgen. De takken mogen in zijn geheel afgeknipt worden, de acacia boom wordt dan geknot. Als er meer ruimte is voor het ontwikkelen van de kroon, dan mag de snoei gerust een jaar overgeslagen worden.

 

Acacia is er ook met geelgroen blad

 

Inspiratie Acacia bomen:

Acacia heeft samengesteld blad

 

Het samengestelde blad zorgt voor en minder potdicht bladerdek en geeft nog lichtjes wat zon door. 

Acacia bomen hebben een ruwe bast, zeker op oudere leeftijd

 

Oude Acacia bomen krijgen een ruwe bast, de groeiwijze is wat grillig van deze boom. 

 

Fris geelgroen blad van de acacia boom frisia

 

De geelgroene Acacia 'Frisia' zorgt voor een frisse kleurrijke bladtoon. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.