U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Kronkelhazelaar | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over kronkelhazelaar

De Kronkelhazelaar, de naam zegt het al, heeft geen enkel recht stukje stam of twijg. Hij maakt bochten in werkelijk elke willekeurige richting. Dit geeft de Kronkelhazelaar dan ook zijn unieke eigenwijze uitstraling. Zeker in de wintermaanden, als er geen blad aan de plant zit, valt de grillige vorm van het geheel extra goed op. In het vroege voorjaar krijgt de Kronkelhazelaar bloemen in de vorm van katjes. Deze vallen extra op, omdat er op dat moment nog geen blad aan de Kronkelhazelaar zit.

Kronkelhazelaar snoeien en verzorgen

De Kronkelhazelaar groeit uit tot een flinke struik van zo'n 2 a 3 meter. Het beste komt de Kronkelhazelaar tot zijn recht als hij de ruimte heeft om zich tot deze grootte te ontwikkelen. Als deze ruimte er niet is, dan kan de kronkelhazelaar prima gesnoeid worden. Als u daarmee wacht tot het Pasen is, dan heeft u tijdens deze dagen meteen een aantal mooie paastakken voor u en uw buren of familie!

Kronkelhazelaar kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden twee verschillende soorten Kronkelhazelaar aangeboden. Het verschil tussen beide zit hem in de bladkleur. De Corylus avellana 'Contorta' heeft groene bladeren terwijl de Corylus avellana 'Red Majestic' een bordeauxrode bladkleur heeft. Beide worden aangeboden in XL-formaat, zodat er meteen na aanplant al een aardig formaat Kronkelhazelaar staat. 

 

rode kronkelhazelaar heeft een eigenwijze groeivorm door zijn grillige takken

 

Inspiratie Kronkelhazelaar:

De kronkelhazelaar kan een flinke struik worden van zo'n 2 a 3 meter

 

De Corylus avellana, Kronkelhazelaar, staat het liefst in de zon of halfschaduw.

 

kronkelhazelaar wordt met pasen vaak binnen in de vaas gezet

 

De Krul- of Kronkelhazelaar staat natuurlijk bekent om zijn grillige groeiwijze met gekrulde takken. Die vooral in de winter goed opvallen. 

 

Corylus avellana red majestic is de rode krulhazelaar met rood blad

 

De Corylus avellana (Kronkelhazelaar) kan uit groeien tot wel 2/3 meter. Is daar de ruimte niet voor, dan is het goed om te weten dat hij prima tegen een snoeibeurt kan. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.