Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over kronkelhazelaar

De Kronkelhazelaar, de naam zegt het al, heeft geen enkel recht stukje stam of twijg. Hij maakt bochten in werkelijk elke willekeurige richting, wat deze heester of kleine boom zijn unieke eigenwijze uitstraling geeft. Zeker in de wintermaanden, als er geen blad aan de plant zit, valt de grillige vorm extra goed op.

 

Kronkelhazelaar standplaats

Het is een tolerante plant die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt maar een plaats in de volle zon of halfschaduw geeft de beste omstandigheden voor bloei en vruchtvorming. Elke grondsoort voldoet voor de Corylus avellana Contorta maar een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem heeft de voorkeur. Op een meer schaduwrijke standplaats is geen grote opbrengst te verwachten

 

Kronkelhazelaar snoeien en verzorgen

De Kronkelhazelaar groeit uit tot een flinke struik of kleine boom van zo'n 2 a 3 meter. Het beste komt deze mooie heester tot zijn recht als hij de ruimte heeft om zich tot deze grootte te ontwikkelen. Als de takken van deze mooie plant toch te groot worden dan kunt u de kronkelhazelaar prima snoeien. Daarbij worden enkele mooie hoofdtakken geselecteerd die mogen blijven. Deze kunnen dan met een derde of de helft ingekort worden. Als u daarmee wacht tot het Pasen is, dan heeft u tijdens deze dagen meteen een aantal mooie paastakken voor u en uw buren of familie!

 

Kronkelhazelaar planten

Als u bij Tuinplantenwinkel.nl de kronkelhazelaar Corylus avellana Contorta koopt, dan wordt deze altijd in pot geleverd. Dit betekent dat de heester het hele jaar door (behalve bij vorst) aangeplant kan worden; dus ook in de zomermaanden. Let er dan wel op dat de kronkelhazelaar bij warme en droge periodes voldoende water krijgt. De kluit is dan nog niet voldoende ontwikkeld om voldoende vocht uit de grond te zuigen. Wanneer de struiken in het najaar of winter worden aangeplant, heeft u naar het water geven geen omkijken. Doorgaans is de grond in die periode vochtig genoeg.

 

Belangrijk is dat u voor het planten van de kronkelhazelaar in de volle grond een ruim plantgat maakt, de aarde goed los maakt en zorgt voor een humusrijke bodem door potgrond of aanplantgrond te mengen met de bestaande grond. Aanplantgrond verrijkt de bodemstructuur en zorgt voor extra voeding voor de boom. Eén of twee boompalen met boomband zorgen ervoor dat de wortels van de boom zich goed kunnen hechten.

 

Kronkelhazelaar kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden twee verschillende soorten Kronkelhazelaar aangeboden. Het verschil tussen beide zit hem in de bladkleur. De Corylus avellana 'Contorta' heeft groene bladeren terwijl de Corylus avellana 'Red Majestic' een bordeauxrode bladkleur heeft. Beide worden aangeboden in XL-formaat, zodat er meteen na aanplant al een aardig formaat Kronkelhazelaar staat. De sierwaarde van deze plant zijn de takken. Het blad is vaak niet heel mooi en hangt wat naar onder alsof hij veel water nodig heeft, dat is een normale reactie en niet erg en niet te voorkomen.

 

De hazelaar die als haagplanten aangeplant worden hebben dit niet, de hazelaar bomen hebben dit verschijnsel ook vaak zoals de Corylus colurna. De hazelaar planten of hazelnoot kan jaarrond aangeplant worden en wordt altijd door onze eigenbezorgdienst bezorgd. Afhalen is ook mogelijk in onze winkel, samen met andere producten.

 

Veelgestelde vragen over Kronkelhazelaar:

Welke grondsoort voor een kronkelhazelaar in de volle grond?

Antwoord: Elke grondsoort voldoet voor de Corylus avellana Contorta maar een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem heeft de voorkeur.

 

Kan een kronkelhazelaar in de volle zon?

Antwoord: Jazeker, een plaats in de volle zon of halfschaduw heeft de voorkeur, dan ontwikkelt de struik de beste bloemen en hazelnoten. Geef in een droge periode wel wat extra water.

 

Hoe groot wordt een kronkelhazelaar?

Antwoord: Afhankelijk van de standplaats kan deze mooie struik uitgroeien tot een hoogte van ca. 200 - 300 cm.

 

Kun je een kronkelhazelaar snoeien?

Antwoord: Het beste komt deze mooie heester tot zijn recht als hij de ruimte heeft om zich tot zijn volle grootte te ontwikkelen. Als de takken toch te groot worden dan kunt u de kronkelhazelaar prima snoeien. Daarbij worden enkele mooie hoofdtakken geselecteerd die mogen blijven. Deze kunnen dan in het voorjaar met een derde of de helft ingekort worden.

 

Hoe snel groeit een kronkelhazelaar Corylus avellana Contorta plant?

Antwoord: Afhankelijk van de omstandigheden kunnen de takken van deze planten met zo'n 30 - 40 cm per jaar groeien.

 

rode kronkelhazelaar heeft een eigenwijze groeivorm door zijn grillige takken

 

Inspiratie Kronkelhazelaar:

De kronkelhazelaar kan een flinke struik worden van zo'n 2 a 3 meter

 

De Corylus avellana, Kronkelhazelaar, staat het liefst in de zon of halfschaduw.

 

kronkelhazelaar wordt met pasen vaak binnen in de vaas gezet

 

De Krul- of Kronkelhazelaar staat natuurlijk bekent om zijn grillige groeiwijze met gekrulde takken. Die vooral in de winter goed opvallen. 

 

Corylus avellana red majestic is de rode krulhazelaar met rood blad

 

De Corylus avellana (Kronkelhazelaar) kan uit groeien tot wel 2/3 meter. Is daar de ruimte niet voor, dan is het goed om te weten dat hij prima tegen een snoeibeurt kan. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.