Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Krulhazelaar
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Geel/bruin
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Productcode: 13-678
Beschrijving

Corylus avellana 'Contorta' of Krulhazelaar

Corylus avellana 'Contorta' valt op met zijn grillige groeiwijze met gekrulde takken; vooral in de winter als er geen blad aan de tuinplant zit. Op het eind van de winter, in februari-maart, bloeit  Corylus avellana 'Contorta' met lange, gele katjes, die in september eetbare hazelnoten leveren. Na de bloei verschijnen de gekroesde bladeren. Geef de solitaire tuinplant wat ruimte om te groeien. De struik wordt ongeveer 2 tot 3 m hoog en net zo breed. Met Pasen worden de takken van de Krulhazelaar veelvuldig in een vaas gezet. Corylus avellana 'Contorta' is goed winterhard; de bladeren verkleuren in de herfst geel en vallen dan af.

 

Standplaats Corylus avellana 'Contorta'

Corylus avellane 'Contorta' staat het liefst in de zon of halfschaduw. Verder stelt de Krulhazelaar geen aparte eisen aan de bodem; maak de grond wel goed los en waterdoorlatend.

 

Corylus avellana 'Contorta' snoeien en onderhouden

Snoei eventueel wild uitgegroeide takken van de Krulhazelaar tot aan de basis terug. Geef in de lente een handje kalk. Om de paar jaar kunt u de tuinplant verjongen door in de winter enkele oude takken tot op de grond af te knippen, zodat de struik weer een meer open vorm krijgt.Waarom Corylus avellana 'Contorta' kopen of Krulhazelaar kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Krulhazelaar bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Corylus avellana 'Contorta' aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Krulhazelaar en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Corylus avellana 'Contorta' is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Corylus avellana 'Contorta' op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Krulhazelaar dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Corylus avellana 'Contorta', of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.