Menu
Geen producten gevonden

Informatie over bloesembomen

In het voorjaar vallen ze extra op; magnolia’s en sierkersen sieren dan menig tuin, straatbeeld of park met een wolk van vaak roze of witte bloemen. In de volksmond worden deze bomen ook wel bloesembomen genoemd. Bloeiende bomen dus, en er zijn er een heleboel van; allerlei soorten in diverse maten en bloeiperioden. Want niet elke boom bloeit op hetzelfde moment. Zelfs in de herfst en winter zijn er bomen die bloemen geven.

De meest bekende en toegepaste bloesembomen zijn de bomen die in het voorjaar bloeien. Voorbeelden van voorjaarsbloeiende bloesembomen zijn de sierkers, de sierappel en de magnolia of beverboom. Echte klassiekers zijn de Magnolia soulangeana en de Prunus serrulata ‘Amanogawa’ of ‘Kanzan’. Imposant zijn daarnaast de paardenkastanjes ofwel Aesculus die na tientallen jaren uitgroeien tot flinke bloesembomen en bloeien met kenmerkende kaarsvormige bloemtrossen.

Bloeiende bomen staan sinds jaren als symbool voor de lente door het frisse uiterlijk. Bloesembomen zijn er in verschillende kleuren. Meestal worden later in het jaar vruchten gevormd.

Bloeiende (sier)fruitbomen

Daarnaast zijn er ook tal van sierfruitbomen die met hun bloemen zorgen voor een waar feest in uw tuin. Denk aan de sierappel en de sierpeer. Beide zijn ook goed geschikt voor de kleine tuin. Maar ook echte fruitbomen maken er een feestje van zoals peren-, appel-, kersen- en perzikbomen.

Andere soorten bloesembomen

Ook in de late lente en de zomer zijn er tal van bomen die de tuin flinke kleur geven. Deze bomen worden minder toegepast simpelweg omdat veel mensen het tuincentrum in het voorjaar bezoeken en deze bomen er dan nog niet ‘uitspringen’. Denk aan de Japanse kornoelje, de Meidoorn en de Pindakaasboom. Maar ook de Storaxboom, Sneeuwklokjesboom, Chinese vernisboom en de zevenzonenboom zorgen met een prachtige of juist subtiele bloesem voor kleur in andere jaargetijden dan het voorjaar.

Bloesembomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Alle bomen bij Tuinplantenwinkel.nl worden in pot geleverd en zijn daardoor het hele jaar door te planten en te bestellen. Bomen in pot groeien in bijna 100 procent van de gevallen direct aan. U krijgt daarnaast aangroeigarantie op alle planten en bomen dus bent altijd verzekerd van een goed resultaat.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.