Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over halfstam fruitbomen

Ook halfstam fruitbomen zijn vaak uitermate geschikt voor uw tuin. Omdat de stam iets hoger is dan bij laagstam fruitbomen, is er vaak nog plaats voor een leuke begroeiing onder de boom. De takken bij een halfstam fruitboom beginnen rond een hoogte van een meter. Voor een kleine fruitgaard zijn halfstam fruitbomen erg geschikt. Door hun geringe formaat kunt u ze wat dichter opeen zetten dan hoogstam fruitbomen. Halfstam fruitbomen zijn tevens goed te snoeien.

Halfstam fruitbomen snoeien

De snoeiperiode is afhankelijk van de fruitsoort. Pitvruchten zoals appels en peren mogen het hele jaar door gesnoeid worden. Meestal snoeit men deze fruitbomen in de zomer en/of in de late winter. Steenvruchten zoals pruimen en kersen kunnen het beste worden gesnoeid in de zomer wanneer de vruchten worden geplukt. Meer informatie over het snoeien van fruitbomen vindt u in de productbeschrijvingen.

Halfstam fruitbomen planten

Voordat er gesnoeid kan worden dient de boom goed aan te groeien. Onze fruitbomen zijn van de allerbeste kwaliteit en worden in pot geleverd. Daardoor kunt u de bomen het hele jaar door aanplanten zonder zorgen. Bij het aanplanten van uw fruitboom raden wij aan aanplantgrond te gebruiken en een boompaal te plaatsen. De aanplantgrond zorgt voor een goede aangroei. De boompaal zorgt voor een stukje ondersteuning zodat de boom rustig kan wortelen in uw tuin. De grond en de boompaal kunt u samen met uw fruitboom eenvoudig bestellen. U kunt hiervoor de opties aanvinken bij het product voordat u deze toevoegt aan de winkelwagen.

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u naast appels, peren, kersen en pruimen, ook bijzondere fruitbomen zoals de appelpeer; ook wel nashipeer genoemd. Deze Japanse telg is bijzonder winterhard, heeft gezond blad, maar nog belangrijker: een erg lekkere en gezonde vrucht. Denk daarnaast eens aan nectarines, abrikozen, perziken en bijvoorbeeld mispelbomen.

 

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunnen we daar wel over mee praten. In ons plantencentrum vindt u het hele jaar door een divers assortiment fruitbomen. Kom dus gerust langs om de bomen te bekijken. Zoekt u een variëteit die wij niet aanbieden in onze webwinkel? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.