» Prunus avium 'Stella' - halfstam

Prunus avium 'Stella' - halfstam

Product informatie

Nederlandse naam: Kers
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Bigarreau Napoleon, Dönissens Gelbe, Dubbele Meikers, Hedelfinger, Regina, Schneiders Späte Knorpelkirsche, Sylvia
Pluktijd: Juli - Augustus
Geleverde stam hoogte: 120 cm

Prunus avium 'Stella' - halfstam of Kers 'Stella' - Informatie:

De kers 'Stella' is een relatief jong ras met een goede productie. De boom is zelfbestuivend en geeft gemakkelijk vruchten. Dit is een prima kersensoort voor zowel de beginnende als gevorderde tuinier. De vruchten zijn erg smaakvol en krijgen een mooie dieprode kleur als deze rijp zijn. Bij deze halfstam begint de vertakking tussen 80 en 120 centimeter. Hierdoor is er de mogelijkheid om direct onder de boom een onderbegroeiing te plaatsen. Ook plukt u de vruchten extra gemakkelijk. Door te snoeien (zie hieronder) kunt de hoogte en breedte van de boom enigszins beperken.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Kers 'Stella' is een zelfbestuivende kersenboom. Ook zonder een andere kersenboom in de buurt kan deze fruitboom dus vruchten geven. De bestuiving gebeurd door bijen en andere nectarliefhebbers. Kruisbestuiving met andere kersenbomen verhoogt de productie. Bij de bestuivers onder 'specificaties' vindt u andere kersenvariëteiten in ons assortiment die een kruisbestuiving kunnen bevorderen.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van Prunus avium 'Stella' - halfstam moet in de zomer, meteen na de oogst gebeuren. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een niet te groot aantal hoofdtakken, vanwaaruit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de zomer de lange dunne scheuten van de tuinplant weg tot op 10 cm vanaf een dikkere houtige tak. Zo wordt voorkomen dat de fruitboom een te dichte kroon krijgt. De uiteindelijke hoogte van uw tuinplant wordt natuurlijk ook door de snoei bepaald. Let op de ruimte die de Kers 'Stella' in uw tuin inneemt; bovendien zijn bij een lagere tuinplant de kersen gemakkelijker te plukken.De Prunus avium 'Stella' - halfstam | Kers koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.