U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Prunus avium Stella | Tuinplantenwinkel.nl


Informatie over prunus avium stella

Is Prunus avium Stella zelfbestuivend?

De Stella kersenboom wint snel aan populariteit en bekendheid. Het is een jong ras en vooral daarom nog niet zo bekend, maar de hoge productie en de lekkere kersen met veel vruchtvlees en een dieprode kleur maken van de Prunus avium Stella een ideale kersenboom voor iedere tuin. Wat ook in het voordeel van een Stella kersenboom spreekt, is dat hij zelfbestuivend is. Zo hoeft er geen andere kersenboom in de buurt te staan om te zorgen voor vruchten. Een Prunus avium Hedelfinger of Regina in de buurt zorgt echter wel voor een grotere hoeveelheid kersen.

Hoe hoog wordt een Prunus avium Stella?

Hoe hoog een Stella kersenboom wordt, is erg afhankelijk van de stam waar hij op geënt is. Een halfstam heeft een vertakking op een hoogte van tussen de 80 en 120 centimeter. De stamhoogte van een laagstam Prunus avium Stella is 50 centimeter en bij een hoogstam is dit 180 cm. De twee hoogste varianten hebben als voordeel dat je er nog andere vaste planten of bodembedekkers onder kunt zetten en je niet hoeft te bukken om de Stella kersen te plukken. Door de Prunus avium Stella te snoeien, houdt u de breedte en hoogte van de boom onder controle.

Een Prunus avium Stella planten: Hoe doe je dat?

Allereerst is een niet te natte bodem en een plek in de zon of halfschaduw het beste voor een Stella kersenboom. Deze omstandigheden komen de hoeveelheid kersen en de rijpheid ten goede. Vooral bij een halfstam en hoogstam adviseren wij om een boompaal met boomband te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de Prunus avium Stella niet scheef groeit en helpt de boomwortels om zich snel vast te zetten in de grond. Water geven is essentieel tijdens en na het aanplanten en vooral in warme periodes kan deze kersenboom in het begin niet zonder water.

Waar kan ik een Prunus avium Stella kopen?

Een Prunus avium Stella kersenboom krijgt fraaie lichtroze bloesem en de kersen zijn, afhankelijk van de standplaats en hoeveelheid zon, rijp in Juli of Augustus. Fruit kweken in eigen tuin? Op Tuinplantenwinkel.nl wandelt u digitaal door onze boomgaard en tijdens deze wandeling zult u snel zien dat de keuze gigantisch is. U vindt u bij elke boom een uitgebreide omschrijving die al antwoord kan geven op uw vragen. Heeft u toch nog een vraag over een Prunus avium Stella of een van onze andere bomen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij bezorgen de Prunus avium Stella binnen 2 tot 7 werkdagen met onze eigen bezorgdienst. Op onze website vindt u ook tips om deze kersenboom op de juiste manier aan te planten.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.