Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over prunus avium stella

Deze zelfbestuivende kersenboom krijgt fraaie lichtroze bloei en is een boom waaraan de kersen, afhankelijk van de standplaats en hoeveelheid zon, rijp zijn in juli of augustus. De Stella kersenboom wint snel aan populariteit en bekendheid. Het is een jong ras en vooral daarom nog niet zo bekend, maar de hoge productie en de zoete kers met veel vruchtvlees en een dieprode kleur maken van de Prunus avium Stella een ideale kersenboom voor iedere tuin. Wat ook in het voordeel van een Stella kersenboom spreekt, is dat hij zelfbestuivend is. Zo hoeft er geen andere kersenboom in de buurt te staan om te zorgen voor vruchten. Een Prunus avium Hedelfinger in de buurt zorgt echter wel voor een grotere hoeveelheid kersen.

 

Een Prunus avium Stella planten

Bij voorkeur plant je deze boom in de volle grond in een niet te natte bodem en op een zonnige standplaats. Deze omstandigheden komen de hoeveelheid kersen en de rijpheid ten goede. Als u bij Tuinplantenwinkel.nl deze kersenboom koopt, dan wordt deze altijd in pot geleverd. Dit betekent dat de boom het hele jaar door (behalve bij vorst) aangeplant kan worden, dus ook in de zomermaanden.

 

Maak een ruim plantgat voor uw nieuwe fruitboom zodat de wortels goed in het gat passen. Vooral bij een halfstam en hoogstam adviseren wij om boompalen te gebruiken zodat de boom niet scheef groeit. Zet deze in de meest voorkomende windrichting zodat de Prunus avium Stella niet tegen de paal schuurt of scheef groeit en helpt de boomwortels om zich snel vast te zetten in de grond. Zorg er daarom ook voor dat de grond goed aansluit bij de wortels.

 

Een emmer water geven is essentieel tijdens en na het aanplanten en deze boom krijgt vooral in warme periodes in het begin graag wat extra water. De kluit van de boom is dan nog niet voldoende ontwikkeld om voldoende vocht uit de grond te zuigen. Wanneer de kersenboom in het najaar of winter wordt aangeplant, heeft u naar het water geven geen omkijken. Doorgaans is de grond in die periode vochtig genoeg. Daarnaast is de boom  dan ook in rust, waardoor hij weinig tot geen vocht en energie nodig heeft.

 

Een Prunus avium Stella kopen

Fruit kweken in eigen tuin? Op Tuinplantenwinkel.nl wandelt u digitaal door onze boomgaard en tijdens deze wandeling zult u snel zien dat de keuze gigantisch is. U vindt u bij elke boom een uitgebreide omschrijving die al antwoord kan geven op uw vragen. Heeft u toch nog een vraag over een Prunus avium Stella of een van onze andere bomen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de fruitbomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de bomen is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bomen komen brengen.

 

Veelgestelde vragen over de Prunus avium Stella

Hoe een kersenboom snoeien?

Antwoord: Bij laagstam fruitbomen geldt dat je elk jaar in de zomer (zo'n 1 a 2 weken na de oogst) alle éénjarige scheuten mag terugknippen tot 3-4 cm. Vooral deze groep van fruitbomen moet gesnoeid worden omdat ze anders snel verwilderen en te groot worden.

 

Ook bij hoogstam kersenbomen snoei je na de oogst van begin april t/m september. De genezing van de snoeiwonden verloopt sneller tijdens de zomer. Men heeft dan minder kans op infecties via de snoeiwonden van schimmels. Snoei dode, kruisende en beschadigde takken, houd de naar buiten gerichte takken zodat er een open kroon ontstaat en snoei verticale scheuten weg.

 

Hoe hoog wordt een Prunus avium Stella?

Antwoord: Dat is erg afhankelijk van de stam waar hij op geënt is. Een halfstam heeft een vertakking op een hoogte van tussen de 80 en 120 centimeter. De stamhoogte van een laagstam Prunus avium Stella is 50 centimeter en bij een hoogstam is dit 180 cm. De twee hoogste varianten hebben als voordeel dat je er nog andere vaste plantenbodembedekkers onder kunt zetten en je niet hoeft te bukken om de Stella kersen te plukken.

 

Wat is de boom waaraan de zoetste kersen komen?

Antwoord: De Prunus avium Stella geeft heerlijk zoete kersen die vooral geschikt zijn voor directe consumptie. Het is een gemakkelijke kersensoort voor zowel de beginnende als gevorderde tuinier. Over het algemeen zijn de donkere kersen vruchten met een zoete smaak.

 

Hoe wordt een Prunus avium Stella boom geplant?

Antwoord: Deze kersenboom wordt altijd in pot geleverd. In het najaar en winter, zouden kersenbomen ook met kale wortel geleverd kunnen worden, maar dat gebeurt bij Tuinplantenwinkel.nl niet. Wij leveren al onze kersenbomen in pot. Hierdoor kunnen ze jaarrond aangeplant worden, ook in de zomermaanden. We geven op al onze tuinplanten aangroei garantie, waardoor u zonder risico kersenbomen kunt aanschaffen bij ons.

 

Bij het aanplanten van een hoogstam fruitboom, is het aan te raden om een boompaal en boomband te gebruiken. De boompalen geven de bomen houvast tijdens harde wind. Ook deze producten kunnen door Tuinplantenwinkel.nl geleverd worden.

 

De minst ontwikkelde takken zitten vol met vruchten, klopt dat?

Antwoord: Dit kan zeker kloppen. Vaak komen aan de minder goede takken de meeste witte bloemen en na de bestuiving de meeste kersen.

 

Het kan ook zijn dat er iets niet helemaal goed is met de kersenboom. Hij groeit lastig, waardoor hij ontzettend veel fruit geeft. Als de kersenbomen in het gras zijn geplant, dan is het belangrijk dat er rondom de stam van de plant een zogenaamde boomspiegel aanwezig is. Is dat niet het geval, verwijder gras ca 60 cm (en andere begroeiing ca 100 cm) rondom de stam en spit de grond licht om, zodat er weer lucht de grond in kan dringen en bij de wortels kan komen.

 

Hebben kersenbomen een bestuiver nodig?

Antwoord: Ja elk fruit, dus ook een kersenboom, moeten bestoven worden. Als bijen de bloemen in het voorjaar gevonden hebben, dan is de bestuiving gebeurd. Een aantal kersenbomen zijn zelfbestuivend, andere kersenbomen hebben juist een andere boom langs zich nodig om bestoven te worden. De Kersenboom Prunus avium Stella is zelfbestuivend. Daarnaast zijn de Regina en Hedelfinger goede bestuivers, waardoor er nog meer kersen aan de boom zullen groeien.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.