Informatie over prunus avium sunburst

De zoetrode kersen van de Prunus avium Sunburst

De letterlijke vertaling van Sunburst is zonnestraal en dat is precies wat nodig is om dieprode glanzende en zoete kersen aan deze kersenboom te krijgen. De Prunus avium Sunburst is een doorontwikkeld ras waar de lekkerste kersen aan groeien, maar die in het voorjaar ook de show steelt door zijn prachtige witte bloesem. Ook de herfstverkleuring van Sunburst kersenboom is de moeite waard, waardoor deze boom het hele jaar door een andere uitstraling aan uw tuin geeft.

Is een Prunus avium Sunburst zelfbestuivend?

Een voordeel van de Prunus avium Sunburst is dat hij zelfbestuivend is en één boom in uw tuin dus voldoende is. De kersen van deze boom zijn rijp in de maanden Juni en Juli. Door een Sunburst kersenboom te planten, helpt u de bijen een handje. Wanneer er een Kordia kers in de buurt staat, helpen de bijen u op hun beurt weer aan een rijkere oogst. Deze kersenboom is namelijk een goede bestuiver voor de Prunus avium Sunburst.

Hoe snoei je een Sunburst Kersenboom?

Het is de kunst om de takkenstructuur van de Prunus avium Sunburst zo open mogelijk te houden. Het geraamte van de boom mag ook niet uit teveel vertakkingen bestaan, omdat de kersenboom dan heel veel energie moet steken in het laten groeien van takken en deze energie niet aan het maken van de bloesem en kersen kan besteden.

 

Een Prunus avium Sunburst snoeit u altijd in of net na de zomer. Takken die elkaar kruisen en dood hout, knipt u weg. U mag deze Sunburst kersenboom niet snoeien in de maanden januari en april en ook niet wanneer het vriest.

Hoe wordt de Prunus avium Sunburst geleverd?

De Prunus avium Sunburst wordt door ons altijd geleverd in een pot. Doordat de wortels in deze pot doorgroeien, kunt u deze kersenboom het hele jaar door planten. Zorg dat de Sunburst op een zonnige plek terecht komt en houd bij droge en warme periodes in de gaten dat deze kersenboom in het begin voldoende water krijgt.

 

De Prunus avium Sunburst is op Tuinplantenwinkel.nl verkrijgbaar in verschillende maten. Mocht er geen geschikte hoogte verkrijgbaar zijn, kijk dan tussen onze andere kersenbomen naar een alternatief. Wij verpakken alle fruitbomen zorgvuldig en brengen ze ook zelf bij u thuis. Zo zijn we er zeker van dat de Prunus avium Sunburst vervoerd wordt zonder te beschadigen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.