Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over prunus avium sunburst

De zoetrode kersen van de Prunus avium 'Sunburst'

De letterlijke vertaling van 'Sunburst' is zonnestraal en dat is precies wat nodig is om dieprode glanzende en zoete kersen aan deze kersenboom te krijgen. De Prunus avium 'Sunburst' is een doorontwikkeld ras waar de lekkerste kersen aan groeien, maar die in het voorjaar ook de show steelt door zijn prachtige witte bloesem. Ook de herfstverkleuring van 'Sunburst' kersenboom is de moeite waard, waardoor deze boom het hele jaar door een andere uitstraling aan uw tuin geeft.

 

Is een Prunus avium 'Sunburst' zelfbestuivend?

Een voordeel van de Prunus avium 'Sunburst' is dat hij zelfbestuivend is en één boom in uw tuin dus voldoende is. De kersen van deze boom zijn rijp in de maanden Juni en Juli. Door een Sunburst kersenboom te planten, helpt u de bijen een handje. Wanneer er een Kordia kers in de buurt staat, helpen de bijen u op hun beurt weer aan een rijkere oogst. Deze kersenboom is namelijk een goede bestuiver voor de Prunus avium Sunburst.

 

Hoe snoei je een 'Sunburst' Kersenboom?

Het is de kunst om de takkenstructuur van de Prunus avium 'Sunburst' zo open mogelijk te houden. Het geraamte van de boom mag ook niet uit teveel vertakkingen bestaan, omdat de kersenboom dan heel veel energie moet steken in het laten groeien van takken en deze energie niet aan het maken van de bloesem en kersen kan besteden.

 

Een Prunus avium 'Sunburst' snoeit u altijd in of net na de zomer. Takken die elkaar kruisen en dood hout, knipt u weg. U mag deze 'Sunburst' kersenboom niet snoeien in de maanden januari en april en ook niet wanneer het vriest.

 

Hoe wordt de Prunus avium 'Sunburst' geleverd?

De Prunus avium 'Sunburst' wordt door ons altijd geleverd in een pot. Doordat de wortels in deze pot doorgroeien, kunt u deze kersenboom het hele jaar door planten. Zorg dat de 'Sunburst' op een zonnige plek terecht komt en houd bij droge en warme periodes in de gaten dat deze kersenboom in het begin voldoende water krijgt.

 

De Prunus avium Sunburst is op Tuinplantenwinkel.nl verkrijgbaar in verschillende maten. Mocht er geen geschikte hoogte verkrijgbaar zijn, kijk dan tussen onze andere producten, tussen de kersenbomen naar een alternatief. Wij verpakken alle fruitbomen zorgvuldig en brengen ze ook zelf bij u thuis. Zo zijn we er zeker van dat de Prunus avium Sunburst vervoerd wordt zonder te beschadigen.

 

Veelgestelde vragen over Prunus avium 'Sunburst':

Hoe groot wordt een Prunus avium?

Antwoord: De hoogte van de Prunus avium wordt uiteindelijk 4 tot 6 meter. Houdt er rekening mee dat een laagstam kers ook gewoon kan uitgroeien tot een grote boom. Het voordeel van een laagstam of halfstam is dat u niet direct een ladder of een trap nodig heeft bij het oogsten van de kersen maar onder uit de boom al meteen kersen kunt plukken. Kersen groeien vaak uit tot flinke bomen en hebben in de tuin dus best veel ruimte nodig.

 

Hoe oud wordt een Prunus avium?

Antwoord: De Prunus avium kan 25 tot 30 jaar oud worden ongeveer. Dit ligt ook aan de standplaats en hoe deze onderhouden is. De Prunus mag gesnoeid worden nadat deze vruchten heeft gegeven. Dit is dus in de zomer.

 

Hoe en wanneer zoete kersen snoeien?

Antwoord: Het snoeien kan het beste gebeuren in de zomer. Nadat de kersen geoogst zijn mag men de lange en dunne takken weg knippen tot op ongeveer 10 cm. Dit zorgt er voor dat de kroon van de boom niet te dicht wordt. Snoei niet in de winter tussen januari en april en als het vriest. De bladeren zijn frisgroen van kleur en langwerpig van vorm. In de herfst verkleuren de bladeren geel en vallen daarna af. De bloei vindt plaats in april en is wit. Kersen staan graag in de zon dit stimuleert ook de zoete smaak van de kers.

 

Is de Prunus avium 'Sunburst' een zoete kers?

Antwoord: De 'Sunburst' geeft diep rode kersen die een goede smaak heeft. De zoete kers heeft niet perse een bestuiver nodig maar als er een andere kers in de buurt staat kan deze ook bestoven worden door een andere bestuiver. De 'Sunburst' is een zelf bestuivende soort namelijk. Ook goede bestuivers zijn bijvoorbeeld de 'Kordia' en de 'Stella'. De kers van de Prunus 'Sunburst' kan als directe consumptie gebruikt worden. Deze zoete kers is zeer smakelijk bij desserts en andere toetjes.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.