U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Kordia kers | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over kordia kers

De bekendste en lekkerste kers

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze de Kordia kers kennen. Vaak zijn dit de grote, zoete en sappige kersen die te koop zijn bij de groenteboer en kersenkraampjes langs de weg in de Betuwe of bij andere fruitgaarden in het land. Wanneer het kersenseizoen in Nederland is aangebroken, hangen er bij de kersentelers volop Kordia kersen aan de boom. De Kordia kers heeft veel vruchtvlees en is heerlijk zoet en dat is de reden dat hij zo populair is en mensen uitkijken naar het moment dat ze rijp zijn.

Een eigen Kordia kers

U kunt natuurlijk wachten tot deze kersen te koop zijn, maar het is nog leuker om ze zelf te kweken. Hierdoor smaken de kersen nog beter wat is er dankbaarder dan kersen uit eigen tuin te kunnen plukken. De Kordia kers is een van de beste rassen om zelf te kweken. De Kordia kersenboom bestaat in verschillende hoogtes en formaten en kan dus ook in een kleinere tuin met weinig ruimte prima groeien. Een mini Prunus avium Kordia kan in een bak op het terras of balkon groeien en een Kordia Leivorm doet het uitstekend op een plek voor een muur of schutting.

Is Kordia zelfbestuivend?

Kersen uit eigen tuin kunnen plukken, is natuurlijk leuk en lekker, maar met een Prunus avium Kordia geniet u in de maand April ook van prachtige bloesem. Mocht de kersenoogst tegenvallen of zijn de vogels u voor geweest. Dan heeft u in ieder geval wel kunnen genieten van de prachtige witte bloesem. Een Kordia kers is zelfbestuivend wat wil zeggen dat hij voor vruchten zorgt zonder een andere kersenboom in de buurt. De Kordia kers kan bestoven worden door een Prunus avium Regina of Prunus avium Stella en als dit gebeurd, komt dit wel ten goede aan het aantal kersen en de smaak hiervan.

Hoe is de Prunus avium Kordia ontstaan?

De Kordia kers is een dankbare kersenboom voor kwekers en veredelaars en wordt vaak gebruikt om nieuwe kersenrassen te ontwikkelen. De unieke eigenschappen van de Prunus avium Kordia maken hem hier uitermate geschikt voor. Hij wordt namelijk gezien als een van de beste kersenrassen en is zelf eigenlijk een verbeterde versie van de Prunus avium Hedelfinger

Een Kordia kers kopen voor uw tuin

Ziet u het al zitten om kersen te plukken van uw eigen kersenboom of kan u niet wachten om betoverd te worden door de bloesem van een Kordia kers? Zoek dan alvast een mooie plek in uw tuin uit waar een Prunus avium Kordia kan staan. Het beste is om een zonnige plaats te kiezen, zodat de kersen optimaal kunnen rijpen. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u een passende Kersenboom die aansluit bij de grootte van uw tuin. We maken al onze bomen en planten zorgvuldig klaar voor vervoer en leveren ze ook zelf bij u thuis af.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.