Informatie over kers regina

De Prunus avium Regina (zoals de Latijnse naam luidt) is een van de betere zelfbestuivende kersenrassen. Ondanks dat een zelfbestuivende boom niet persé een bestuiver nodig heeft om vruchten te krijgen, geldt wel dat ze het vaak beter doen en meer vruchten geven wanneer er daarnaast ook kruisbestuiving plaatsvindt met een andere kersenboom. Zo'n ras is bijvoorbeeld de Kordia, op dit moment misschien wel de meest aangeplante kersenboom. De Kers Regina en Kordia bestuiven elkaar ook nog eens. Is er dus ruimte voor de aanplant van meer dan één kersenboom dan is deze combinatie er zeker eentje om op het lijstje te zetten hij kan dus ook dienen als goede bestuivers voor andere kersen bomen.

 

De Prunus Regina is een relatief jong ras kersenboom die bloeit met kleine witte bloemen in mei de kers regina kan gewoon in de volle zon en kan goed tussen andere vaste planten in staan hij heeft verder geen andere kersenbomen nodig om bestuiving ontwikkelen te krijgen. De grote, rood-zwarte, zoete smaak kersen met een lange steel kunnen geplukt worden vanaf eind juli en zijn geschikt voor directe consumptie maar ook ideaal voor verwerking in gerechten of als garnering bij desserts.

 

Kers Regina of andere zoete kersen aanplanten en verzorgen

De beste standplaats voor deze fruitboom is een zonnige plek of in de halfschaduw in de volle grond . Kersenbomen geven de voorkeur aan een losse, voedingsrijke bodem. Een te natte standplaats wordt slecht verdragen. Dit ras is weinig gevoelig voor ziektes maar geef indien nodig wat fruitbomen voeding. Deze zoete kers combineert goed met andere tuinplanten.

 

Kers Regina snoeien

Zoals misschien wel bekend, heeft de kersenboom van alle fruitbomen de meest sterke groeikracht. Helaas wordt snoei niet zo goed verdragen maar indien nodig kan de kersenboom op twee momenten in het jaar worden gesnoeid: na de bloei en na de oogst. Na de oogst is het best, dan is het nog wat warmer en droger en kan de boom goed herstellen van de snoeiwonden. Smeer de grotere snoeiwonden eventueel in met wondbalsem tegen ziektes. Snoei de boom zo uit dat er weer een open kroon ontstaat waar het licht weer goed in kan komen en er nog meer zoete kersen gevormd worden.

 

Kers Regina kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel worden naast de traditionele maten laagstam, halfstam en hoogstam ook mini's en leivormen en andere rassen aangeboden. Kies hieruit de variant die het beste in uw tuin past. Wilt u bijvoorbeeld graag zoveel mogelijk kersen vanaf de grond kunnen plukken, kies dan voor de laagstam Kers Regina. Wanneer er niet voldoende ruimte is voor de ontwikkeling van een volledige kroon, kan er bij de Kers Regina ook gekozen worden voor de Mini-kersenboom. Deze groeit een stuk minder hard dan zijn soortgenoten en hij heeft dan ook veel minder ruimte nodig. 

 

Is er ook voor een minikersenboom te weinig ruimte, dan is er van de Kers Regina nog een leivorm beschikbaar. Geplaatst tegen bijvoorbeeld een schutting of muur, heeft deze boomvorm nagenoeg geen ruimte nodig. Ook dit is een traaggroeiende variant, waardoor vormsnoei van de leivorm minder vaak nodig is. Doe dit in ieder geval in de zomermaanden, net nadat de vruchten geplukt zijn. Op dat moment is de Kers Regina leivorm er het beste tegen bestand.

 

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de fruitbomen is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw Prunus Regina komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Veelgestelde vragen over de Kers Regina

Hoe groot wordt Prunus avium Regina?

Antwoord: Dat is afhankelijk van de vorm die u kiest. Een volwassen hoogstam Prunus Regina is met 5 - 8 meter een flinke boom maar als u kiest voor een laagstam of mini-kers Regina dan blijft die met zo'n 1,5 - 3 meter veel lager en is dan ook geschikt voor een kleinere tuin.

 

Is de Kers Regina een zelfbestuivende boom?

Antwoord: De Prunus Regina is een van de betere zelfbestuivende kersenrassen. Ondanks dat een zelfbestuivende fruitboom niet persé een bestuiver nodig heeft om vruchten te krijgen, geldt wel dat ze het vaak beter doen en meer vruchten geven wanneer er daarnaast ook kruisbestuiving plaatsvindt met een andere kersenboom.

 

Welke kersenboom blijft klein?

Antwoord: Heeft u een kleine tuin of weinig plaats voor een kersenboom dan is een halfstam, laagstam, leivorm of mini een goede keuze. Deze varianten zijn d.m.v. snoeien gemakkelijk in toom te houden.

 

Kun je Kers Regina ook afhalen?

Antwoord: Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaarstaat.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.