Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over gele kers

Zelfs al leest u dit op 1 april, het is echt geen grap. Er bestaan tegenwoordig rijpe, geel gekleurde kersen. Ze zijn zelfs heerlijk zoet van smaak!

 

Waarom een gele kers?

Een van de redenen voor hobbyisten om juist niet voor een kersenboom te kiezen, komt door het feit dat de vruchten al onrijp door vogels worden opgegeten. Zo hangt er op het moment dat de vruchten rijp zijn, nagenoeg geen vrucht meer aan de boom. Actieve bestrijding van de vogels is noodzakelijk. Dit houdt in een net over de boom spannen, of de vogels regelmatig op een andere manier verjagen. Deze arbeidsintensieve klus weerhoudt mensen ervan om voor een kersenboom te kiezen. 

 

Sinds een aantal jaren is er een kersenboom op de markt met gele kersen. Deze geelgekleurde vruchten vallen een stuk minder op bij vogels, waardoor ze er nagenoeg niet aankomen. De vruchten van de gele kers kunnen zonder arbeidsintensieve klussen blijven hangen tot ze rijp zijn. Daarnaast zijn deze gele vruchten nog erg lekker ook.

 

Gele kersen eetbaar?

Ja, de gele kersen zijn heerlijk zoet. Bij Tuinplantenwinkel.nl wordt de  Prunus avium 'Dönissens Gelbe' aangeboden. De volledige naam van dit ras is: Prunus avium 'Dönissens Gelbe Knorpelkirsche'. Het enige nadeel van deze Gele kersenboom is dat hij niet zelfbestuivend is. Er is een ander ras nodig om voor de bestuiving te zorgen. Dit andere ras is er dan wel eentje met rode vruchten. Vogels zouden zich dan kunnen richten op de rode kersen, terwijl wij wachten tot de gele vruchten rijp zijn. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.