Prunus avium 'Dönissens Gelbe' - mini

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Kers
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 1,5 tot 3 meter
Door ons geleverde potmaat: Pot 18x18 cm
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Bigarreau Napoleon, Hedelfinger, Regina, Stella, Sylvia
Pluktijd: Augustus
Geleverde stam hoogte: 40 - 50 cm
Beschrijving

Prunus avium 'Dönissens Gelbe' - patio of mini Kers 'Donissens Gold' - Informatie:

De volledige naam van deze mini kersenboom is Prunus avium 'Dönissens Gelbe Knorpelkirsche'.

Prunus avium 'Dönissens Gelbe' - mini bloeit in april-mei met sierlijke, witte bloemen, die uitgroeien tot zeer smakelijke, zoete, gele kersen, die in augustus geoogst kunnen worden en door hun "niet-rijpe kleur" niet zo snel gegeten worden door vogels. Prunus avium 'Dönissens Gelbe' - mini fruitboom heeft een mooie herfstverkleuring, verliest daarna zijn bladeren en is goed vorstbestendig. 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Kers 'Dönissens Gelbe' is een slechte zelfbestuiver, dus voor een goede oogst is aanplant van een van de hiernaast genoemde andere kersensoorten aan te bevelen.

 

Snoei en onderhoud:

Als deze Prunus avium 'Dönissens Gelbe' - patio in een pot staat, is er geen natuurlijke aanvoer van voedingsstoffen. Zorg ervoor dat u de fruitboom goed verzorgt en onderhoudt. Geef op tijd water en voldoende mest en verplaats de boom niet teveel.  Prunus avium 'Dönissens Gelbe' - patio is een langzame groeier, die daarom nauwelijks snoei nodig heeft. Vormsnoei van de tuinplant kan, nadat de vruchten van de boom zijn.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Prunus avium 'Dönissens Gelbe' - mini | Kers koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.