» Wisteria brachybotrys 'Shiro Kapitan Fuji' - XL

Wisteria brachybotrys 'Shiro Kapitan Fuji' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse blauwe regen
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 175/200 cm

Wisteria brachybotrys 'Shiro Kapitan Fuji' of Japanse witte regen - Informatie:

In het voorjaar zijn de bloemen van de Japanse witte regen niet te missen. Ze bloeit net zo uitbundig als de paarsblauwe Wisteria 'Prolific' maar er zijn wel een paar verschillen. Zo zijn de bloemtrossen een stuk korter, maar de bloemen zelf wel een stukje groter. Vooral de bloemknoppen zijn imposant in vergelijking met die van een Chinese blauwe regen. De bladeren verschijnen tegelijkertijd met de bloemen en hebben in eerste instantie brons aangelopen kleur. Na een paar weken kleurt het blad groen. Het blad is licht behaard en deze tuinplant heeft in Engeland de toepasselijke naam 'Silky Wisteria'; zijdezacht dus. De Wisteria brachybotrys 'Shiro Kapitan Fuji' bloeit met witte, geurende bloemen.

 

Standplaats:

Wisteria brachybotrys 'Shiro Kapitan Fuji' staat het liefst op een plaats in de zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende en voedselrijke bodem. Voeg daarom wat aanplantgrond toe bij het planten. Deze kunt ook vinden in onze webshop. Japanse witte regen slingert zich snel een weg naar boven en kan ook gemakkelijk tegen een gevel of over een pergola geleid worden. Door draden te spannen of een rooster aan te brengen blijft de plant goed staan. Eventueel kunt u de twijgen ook aanbinden met bindbuis. U kunt de plant laten groeien van 2 tot 6 meter hoogte.

 

Snoei en onderhoud:

Wisteria brachybotrys 'Shiro Kapitan Fuji' is goed winterhard maar de bloemknoppen zijn soms gevoelig voor een late nachtvorst. U kunt de knoppen dan beschermen met vliesdoek. Wisteria's zijn snelle groeiers en kunnen snoei goed verdragen. Onze ervaring leert dat de tuinplant het hele jaar door goed gesnoeid kan worden. Het beste resultaat krijgt u wanneer u een aantal hoofdtakken leidt over de pergola of tegen een muur of bijvoorbeeld een tuinhuis. Snoei vervolgens gedurende de zomer de zijscheuten terug tot ongeveer 3 knoppen. Die vormen de bloemknoppen voor het komende voorjaar. Als u liever niet de hele zomer door maar op één moment wilt snoeien, dan is het goed om dit aan het einde van de zomer of eind februari te doen. De Wisteria brachybotrys 'Shiro Kapitan Fuji' - XL | Japanse blauwe regen koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.