Informatie over maagdenpalm

Deze lage bodembedekker behoort tot de beste in zijn soort. De plant is altijd groen en bloeit in het voorjaar uitbundig met blauwe, paarse of witte bloemen. Daarnaast is de plant goed winterhard en overleeft het blad zelfs de meest strenge winters. In het Nederlands luistert de tuinplant naar de naam maagdenpalm. Die naam heeft de plant waarschijnlijk te danken aan het feit dat ze vaak werd aangeplant op graven van jonge vrouwen en maagden. De plant stond voor onsterfelijkheid vanwege het altijd groene blad.

Vinca minor groeit breed uit over de grond. De twijgen schieten wortel waarmee ze zich vastzetten aan de grond. Op den duur ontstaat een aaneengesloten tapijt waar onkruid weinig kans meer heeft.

Vinca major groeit wat opgaander en is wat groffer. Deze soort heeft naast de kruipende twijgen ook wat opgaande twijgen wat er voor zorgt dat de plant ook wat hoger wordt. 

Zowel in de zon als schaduw kan de maagdenpalm prima uit de voeten. De planten houden van een goed doorlatende, humusrijke bodem. Bij het aanplanten adviseren wij om aanplantgrond te vermengen door de aarde.

Vinca minor kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Naast de blauwe maagdenpalm is er ook een wit bloeiende variant; de ‘Gertrude Jeckyll’, vernoemd naar de beroemde Engelse tuinvrouw. Deze witte cultivar heeft wat fijner blad dan de soort en blijft nog platter. De groei is trager waardoor het niet aan te raden is zowel witte als blauwe vinca’s door elkaar te gebruiken. De blauwe soort zal uiteindelijk de witte overwoekeren. Beide soorten bieden we te koop aan. Er is zelfs nog een donkerpaarse variant genaamd Vinca minor ‘Atropurpurea’, die wat betreft groei en kracht te vergelijken is met de Gertrude Jeckyll.

Wat betreft onderhoud is het een zeer gemakkelijke plant. Snoei is niet direct nodig maar kan altijd indien u de plant wilt verjongen. 

Maagdenpalm

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.