Menu
Geen producten gevonden

»

Vinca minor 'Atropurpurea'

Product informatie

Nederlandse naam: Kleine maagdenpalm
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Vinca minor 'Atropurpurea' of Kleine maagdenpalm - Informatie:

De Vinca minor 'Atropurpurea' behoort tot de kleinbladige maagdenpalm (minor = kleiner). Deze tuinplant bloeit in het voorjaar, soms al in februari, met paarse bloemen. Een mooie combinatie kan zijn om deze paarsbloeiende maagdenpalm te combineren met de witbloeiende variant. Hierdoor komen de paarse bloemen nog mooier uit. Vinca minor 'Atropurpurea' maakt  horizontale en verticale uitlopers. Aan de verticale komen de bloemen , de horizontale uitlopers vormen wortels, die zich aan de bodem hechten en zo een mooi, groenblijvend, dicht tapijt  vormen, waar onkruid nagenoeg geen kans  heeft om tot ontwikkeling te komen. Als u af en toe over een plantvak met volwassen planten moet lopen, is dat geen probleem. De Kleine Maagdenpalm is beter bestand tegen de winter dan de Grote Maagdenpalm.

 

Standplaats:

Maagdenpalm is een perfecte bodembedekker voor kleine en grote vakken op een humusrijke, vochthoudende grond,in de halfschaduw of schaduw van bomen of heesters.

Snoei en onderhoud: 

Als de Vinca minor 'Atropurpurea' te veel verwilderd is, dan kunt u deze tuinplant aan het eind van de winter / vroege voorjaar terugsnoeien. Hij zal dan snel nieuwe jonge en frisgroene scheuten maken en ook meer bloemen krijgen. Bij droogte water geven.

 

Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier!  

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier! De Vinca minor 'Atropurpurea' | Kleine maagdenpalm koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.