U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Vinca major | Grote maagdenpalm | Tuinplantenwinkel.nl

Vinca major

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Grote maagdenpalm
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Vinca major of Grote maagdenpalm - Informatie:

Zoals de naam 'major' al aangeeft, is de Vinca major de grote broer van de Vinca minor. Alles aan deze tuinplant is groter. Hij heeft groter blad, groeit harder en maakt langere uitlopers. Dit maakt de Vinca major uitermate geschikt voor beplanting van grotere vakken. Kortom, Grote maagdenpalm is een sterke wintergroene tuinplant met kleurrijke, blauwe bloemen in het vroege voorjaar. Deze Maagdenpalm houdt onkruid weg daar waar deze bodembedekker aangeplant is. Dus is deze tuinplant zeer geschikt voor een onderhoudsarme tuin. De Maagdenpalm heeft twee soorten stengels. Aan de verticaal groeiende stengels komen in het voorjaar de bloemen, meestal blauw en de horizontaal groeiende takken kruipen over de grond en wortelen zich, zodat de bodem bedekt wordt. Het is niet erg als u er af en toe even overheen moet lopen.

 

Standplaats:

Bij voorkeur in een vochtige humusrijke bodem planten. Omdat de Grote maagdenpalm het liefste in de halfschaduw / schaduw staat, is het een prima keuze als onderbeplanting onder bijvoorbeeld bomen of grote heesters. Zet hem achter in de tuin, kijk er niet meer naar om, vergeet hem zelfs...tot hij in het voorjaar ineens weer opvalt, als er vanuit die (donkere) plek ineens overal paarse bloemen te voorschijn komen! Hij kan tegen een schutting of gaashekwerk omhoog groeien, zodat er een groene wand ontstaat.

 

Snoei en onderhoud:

Niet snoeien als het oppervlak nog niet bedekt is. Later kunt u het beste in het voorjaar snoeien om de plant te  verjongen en in model te brengen. Knip dan de horizontale twijgen weg, om te voorkomen dat deze tuinplant op den duur gaat woekeren. U kunt ook beter afgevallen blad laten liggen tot het voorjaar (in tegenstelling tot bij de kleine maagdenpalm). De Vinca major vraagt verder weinig aandacht. De Vinca major | Grote maagdenpalm koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.