Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over pitloze druiven

Veel mensen vinden pitjes in de druif niet fijn; er zijn daarom ook pitloze soorten die vrijwel pitloos zijn. We bieden van zowel de witte als blauwe druif een exemplaar aan die pitloos is. Deze druiven hebben een klein tot middelgroot formaat en hebben een goede zoete smaak.

Druiven zijn klimplanten die u tegen een muur, frame of bijvoorbeeld pergola kan laten groeien. Het zijn makkelijke en goede groeiers die bovendien goed te snoeien is. Zowel een kleine muur als hoge pergola kunt u gemakkelijk aankleden met deze tuinplanten.

Pitloze druiven planten

De pitloze druif staat graag in de zon of halfschaduw op doorlaatbare voedzame grond. Het beste strooit u in het najaar wat kalk rond de plant voor een goede zuurgraad van de bodem, de plant staat namelijk niet graag te zuur. Plant de druiven tegen een muur waarop draden zijn gespannen of langs een pergola.

Maak voordat u gaat planten de aarde los tot een diepte van 50 centimeter. Voeg daarna wat aanplantgrond toe aan de aarde en vermeng deze. Dompel de plant met pot en al even in een emmer water alvorens de pot te verwijderen en de plant in het plantgat te plaatsen. Vul het gat op met de aarde en druk deze stevig aan. Zorg dat de plant ongeveer net zo diep in de aarde staat als dat deze in de pot stond. Geef vervolgens een keer goed water.

Pitloze druiven snoeien en verzorgen

Voor een ultieme opbrengst is goed snoeien van belang, de plant blijft zo jong, open van structuur en vitaal. De snoei vind plaats tussen november en februari. Let op dat het niet te stevig vriest tijdens het snoeien. Snoei beschadigde takken weg. De zijscheuten van de uitgeleidde hoofdtakken moeten terug gesnoeid worden zodat er zijtakjes blijven staan met  1 tot 3 knoppen. In de zomer kort u de zijscheuten direct na de eerste bloemknop in. In de oksels van de bladeren aan deze stengels zullen gedurende de zomer opnieuw scheuten worden gevormd. Ook deze haalt u weg. Op dit manier steekt de plant zijn energie voornamelijk in de ontwikkeling van de vruchten en valt er genoeg zonlicht tot aan de vruchten. Dit zorgt voor een goed rijping.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.