Informatie over mini hortensia

Wilt u wel genieten van prachtige hortensiabloemen maar heeft u niet zoveel ruimte beschikbaar, dan zijn deze mini hortensia’s een goede keuze. Mini hortensia’s groeien minder hard en snel dan hun broers en zussen. De bloemen zijn ook iets compacter maar nog steeds zeer opvallend en kleurrijk.

Soorten mini hortensia of dwerghortensia

Van oudsher is de Hydrangea macrophylla ‘Tovelitt’ een prima dwerghortensia met een roze bloei. De bloemen zijn bolvormig en bestaan uit talloze schermbloemen waarvan de blaadjes opvallend roze kleuren. Uiteindelijk haalt de plant een hoogte van ongeveer 50 à 60 centimeter.

Naast de ‘Tovelitt’ is er de Little-serie. Deze hortensia’s groeien even compact als de Tovelitt en zijn in meerdere kleuren beschikbaar waaronder blauw, roze en paars. Ook deze tuinplanten hebben een bolvormige bloeiwijze.

Binnen de pluimhortensia's zijn er ook soorten welke lager blijven, de Hydrangea paniculata 'Little Lime' is een van de bekendste met de lime witte bloemen. De Hydrangea paniculata soorten zijn sterk maar iets minder uitbundig in bloemkleuren, deze zitten alle in wit schakeringen en kleuren vaak richting het najaar roze af. De Hydrangea paniculata Switch 'Ophelia' is er eentje welke wel wat meer verkleurt door de zomer en wat eerder roze kleurt en roodroze afkleurt in de herfst. Deze heeft wat plattere bloemen dan de andere pluimhortensia soorten. 

Hydrangea macrophylla 'Little White' 

We zijn gestopt met de verkoop van de Hydrangea macrophylla 'Little White', dit soort is naar onze mening niet sterk genoeg. We adviseren daarvoor in de plaats een andere soort mini hortensia van deze pagina. Binnen de Little-serie bieden we wel de volgende sterkere soorten/ kleuren aan: blauw, roze en paars. Het allersterkste zijn de Hydrangea paniculata soorten, deze bieden we ook in diverse lagere soorten aan zoals te zien is hierboven. 

Verzorging en onderhoud van mini hortensia’s

Net zoals alle boerenhortensia’s houden ook deze exemplaren van een voedingsrijke en vochthoudende bodem. We raden daarom aan om een bij het planten een flinke hoeveelheid aanplantgrond of tuinturf te gebruiken. Tuinturf gebruikt u alleen bij de aanplant van blauwe hortensia’s. Door de turf verzuurt de bodem en is de kans op blauwkleurige bloemen het grootst. Zeker als de bodem ook voldoende ijzer bevat. Geef na het planten voldoende water.

Op Tuinplantenwinkel bieden we deze planten aan in pot. Indien op voorraad kunt u ze het hele jaar door kopen en aanplanten. Bestelde planten worden binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.