U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Mini hortensia | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over mini hortensia

Wilt u wel genieten van prachtige hortensiabloemen maar heeft u niet zoveel ruimte beschikbaar, dan zijn deze mini hortensia’s een goede keuze. Mini hortensia’s groeien minder hard en snel dan hun broers en zussen. De bloemen zijn ook iets compacter maar nog steeds zeer opvallend en kleurrijk. Van oudsher is de Hydrangea macrophylla ‘Tovelitt’ een prima dwerghortensia met een roze bloei. De bloemen zijn bolvormig en bestaan uit talloze schermbloemen waarvan de blaadjes opvallend roze kleuren. Uiteindelijk haalt de plant een hoogte van ongeveer 50 à 60 centimeter.

Naast de ‘Tovelitt’ is er de Little-serie. Deze hortensia’s groeien even compact als de Tovelitt en zijn in meerdere kleuren beschikbaar waaronder blauw, roze, paars en wit. Ook deze tuinplanten hebben een bolvormige bloeiwijze.

Verzorging en onderhoud van mini hortensia’s

Net zoals alle boerenhortensia’s houden ook deze exemplaren van een voedingsrijke en vochthoudende bodem. We raden daarom aan om een bij het planten een flinke hoeveelheid aanplantgrond of tuinturf te gebruiken. Tuinturf gebruikt u alleen bij de aanplant van blauwe hortensia’s. Door de turf verzuurt de bodem en is de kans op blauwkleurige bloemen het grootst. Zeker als de bodem ook voldoende ijzer bevat. Geef na het planten voldoende water.

Op Tuinplantenwinkel bieden we deze planten aan in pot. Indien op voorraad kunt u ze het hele jaar door kopen en aanplanten. Bestelde planten worden binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.