Informatie over bessenstruiken

Wat is er nu leuker dan bessen plukken uit eigen tuin? Lekker en gezond snoepen was nog nooit zo makkelijk. Verschillende bessen kunnen direct gegeten worden en/of verwerkt worden in bijvoorbeeld jams.

Bessen zijn er in vele vormen en maten. De meeste bekende groep zijn de aalbessen. Aalbessen hebben een friszure tot zoete smaak en worden vooral verwerkt tot jam. Er zijn rode en witte (gele) aalbessen. De bessen zijn ook heerlijk in de yoghurt of kwark. De laatste jaren heeft de populariteit van de blauwe bes een enorme vaart genomen. Deze grotere broer van de inheemse bosbes groeit aan struiken en heeft een heerlijke zoete smaak en is rijk aan anti-oxidanten. Maar wat dacht u van kruisbessen, honingbessen, appelbessen en bijvoorbeeld de Jostabes? Stuk voor stuk lekkernijen waar u geen genoeg van kunt krijgen.

Bessenstruiken planten

Bessenstruiken zijn over het algemeen zelfbestuivend maar dragen nog beter wanneer ze met een aantal bij elkaar staan. U kunt de plant in een rij planten om ruimte te besparen. Ook in een kleine tuin is het geen probleem omdat deze planten kleiner blijven dan andere fruitstruiken en fruitbomen. Blauwe bessen kunnen ook goed in pot worden gehouden.

Alle bessenstruiken bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we in pot aan zodat deze jaarrond te planten zijn. Bessenstruiken staan graag op een zonnige standplaats. Dit geeft de lekkerste vruchten. We raden bij het planten aan om tuinturf in het plantgat te verwerken. Vermeng deze met de aarde. Tuinturf zorgt voor een vochthoudende en zure bodem.

Bessenstruiken kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we diverse soorten eetbare bessen aan. Zo zijn er bessen in allerlei kleuren zoals de blauwe, rode, witte en zwarte bessen. Naast het assortiment struiken zijn er ook exemplaren op een kleine stam. Deze kleine bomen zijn ideaal bij het plukken omdat u zich niet meer hoeft te bukken. Bessen op stam zijn online te koop in de vorm van aalbes, kruisbes, zwarte bes en jostabes.

 

Bessenstruiken zijn kleinfruit planten die jaarrond te planten zijn

 

Inspiratie:

Een rode aalbesstruik, ofwel Ribes rubrum, geeft in de zomer friszure vruchten die een ware lekkernij zijn voor jong en oud

 

Inspiratievoorbeeld

 

In de zomer geven bessenstruiken vruchten die ook zeker een veelzijdigheid aan vogels aantrekken

 

Inspiratievoorbeeld

 

Groene kruisbessen geven knikkergrote bessen die te oogsten zijn in juni of juli

 

Inspiratievoorbeeld 

 

Kleinfruit planten zijn geschikt voor kleinere tuinen en geven een diversiteit aan zoete vruchten

 

De rode aalbes, ofwel Ribes rubrum, geeft in de zomer prachtige rode zure bessen die u zo van de plant kunt plukken

 

Inspiratievoorbeeld Bessenstruik

Kleinfruit planten zijn ideaal om in de zomer de vruchten van te plukken en jam van te maken

 

Inspiratievoorbeeld Jam

 

De blauwe bes is een kleinfruit plant die gezonde vitaminerijke vruchten geeft

 

Inspiratievoorbeeld Blauwe bes

Video's:

 

 

Inspiratievideo 

 

 

Inspiratievideo

 

 

Inspiratievideo

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.