Informatie over bessenstruiken

Wat is er nu leuker dan bessen plukken uit eigen tuin? Lekker en gezond snoepen was nog nooit zo makkelijk. Verschillende bessen kunnen direct gegeten worden en/of verwerkt worden in bijvoorbeeld jams. Er zijn verschillende soorten bessen en bijbehorende soorten bessenstruiken.

 

Bessen zijn er in vele vormen en maten. De meeste bekende groep zijn de aalbessen. Aalbessen hebben een friszure tot zoete smaak en worden vooral verwerkt tot jam. Er zijn rode en witte (gele) aalbessen. De vruchten zijn ook heerlijk in de yoghurt of kwark. De laatste jaren heeft de populariteit van de blauwe bes een enorme vaart genomen. Deze grotere broer van de inheemse bosbes groeit aan struiken en heeft een heerlijke zoete smaak en is rijk aan anti-oxidanten. Maar wat dacht u van kruisbessen, honingbessen, appelbessen en bijvoorbeeld de Jostabes? Stuk voor stuk lekkernijen waar u geen genoeg van kunt krijgen.

 

Bessenstruik planten

Er zijn verschillende soorten bessenstruiken. De meeste Bessenstruiken zijn over het algemeen zelfbestuivend maar dragen nog beter wanneer ze met een aantal bij elkaar staan. U kunt de plant in een rij planten om ruimte te besparen. Ook in een kleine tuin is het geen probleem omdat deze struiken kleiner blijven dan andere fruitstruiken en fruitbomenBlauwe bessen kunnen ook goed in pot worden gehouden.

 

Alle bessenstruiken bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we in pot aan zodat deze jaarrond te planten zijn. Bessenstruiken staan graag op een zonnige standplaats. Dit geeft de lekkerste vruchten. We raden bij het planten aan om tuinturf in het plantgat te verwerken. Vermeng deze met de aarde. Tuinturf zorgt voor een vochthoudende en zure grond.

 

De Blauwe bes en andere eetbare bessen

Er bestaan verschillende soorten bessen. Elke bes heeft een andere smaak of tijd van oogsten. Een van de populairste bessen van dit moment, zijn de blauwe bessen. De Blauwe bes is een zoete bes die ook nog eens heel erg gezond is; hij is rijk aan vitamine c. Daarnaast zijn er de rode bessen (Ribes rubrum) en zwarte bessen (Ribes nigrum). Deze bessen zijn minder zoet van smaak en moeten vaak verwerkt worden tot sap, jam of gelei voordat ze gegeten worden.

 

Bessenstruiken kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we diverse soorten eetbare bessen aan. Zo zijn er bessen in allerlei kleuren zoals de blauwe, rodewitte en zwarte bessen. Naast het assortiment struiken zijn er ook exemplaren op een kleine stam. Deze kleine bomen zijn ideaal bij het plukken omdat u zich niet meer hoeft te bukken. Bessen op stam zijn online te koop in de vorm van aalbes (Ribes rubrum), kruisbes (Ribes uva-crispa), zwarte bes (Ribes nigrum) en Jostabes (Ribes nidrigolaria Josta).

 

Veelgestelde vragen over bessenstruiken:

Welke soorten bessenstruiken zijn er?

Antwoord: Er zijn allerlei soorten bessenstruiken. Wilt u bessenstruiken planten, bedenk dan welke bessen u lekker vindt. Zet een struik van die soorten bessen in de tuin, zodat u uitkijkt naar de oogst van uw eigen heerlijke bessen.

 

Waar plant je bessenstruiken?

Antwoord: Een bessenstruik staat bij voorkeur op een zonnige plek in de tuin. Hoe meer zon er op de struik schijnt, hoe beter de vruchten zullen rijpen. De zon zorgt daarnaast voor een rijke opbrengst.

 

Wat is de beste tijd om bessenstruiken te planten?

Antwoord: Een bessenstruik kopen kan het hele jaar, maar de allerbeste tijd om een bessenstruik te planten is in het najaar en in de wintermaanden. De planten zijn dan in rust en hebben weinig tot geen verzorging nodig.

 

Welke bodembedekker onder bessenstruiken?

Antwoord: Wil je elke vierkante centimeter van de tuin benutten om eetbare planten op te telen, denk dan eens aan aardbeienplanten, of de kruipende Cranberry (Vaccinium macrocarpon) als onderbeplanting van bessenstruiken (op stam).

 

Bessenstruiken zijn kleinfruit planten die jaarrond te planten zijn

 

Inspiratie Bessenstruiken:

Een rode aalbesstruik, ofwel Ribes rubrum, geeft in de zomer friszure vruchten die een ware lekkernij zijn voor jong en oud

 

Verse bessen uit uw eigen tuin, u kunt ze direct na het plukken al eten.

 

In de zomer geven bessenstruiken vruchten die ook zeker een veelzijdigheid aan vogels aantrekken

 

Bessenstruiken zijn vaak zelfbestruivend, maar met meerdere struiken bij elkaar is de oogst vaak meer.

 

Groene kruisbessen geven knikkergrote bessen die te oogsten zijn in juni of juli

 

Hier te zien is de witte bes ook wel witte aalbes genoemd. Ribes rubrum 'Werdavia is verkrijgbaar op Tuinplantenwinkel.nl

 

Kleinfruit planten zijn geschikt voor kleinere tuinen en geven een diversiteit aan zoete vruchten

 

 

De rode aalbes, ofwel Ribes rubrum, geeft in de zomer prachtige rode zure bessen die u zo van de plant kunt plukken

 

Niet alleen de mens vindt de bessen heerlijk, ook vogels kunnen er erg van genieten. 

Kleinfruit planten zijn ideaal om in de zomer de vruchten van te plukken en jam van te maken

 

Bessen zijn ook erg geschikt voor het bereiden van jam of gelei.

 

De blauwe bes is een kleinfruit plant die gezonde vitaminerijke vruchten geeft

 

De Blauwe bes is een winterharde struik die graag in de zon staat met een zure bodem. Gebruik daarom met het aanplanten van een blauwe bessenstruik, tuinturf

Video's over Bessenstruiken:

 

 

 

Tuinturf gebruiken voor bessenstruiken

 

 

 

Grotere voormaat planten vindt je in de XL-serie

 

 

 

Met een Dak-sierpeer creëert u meer schaduw op bijvoorbeeld uw terras. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.