Informatie over sierappel

De Sierappel is een boom met appeltjes als siervruchten. Sierappels zijn bekende bomen in de Nederlandse en Belgische tuin. Deze boom bloeit rijkelijk met bloesem in het voorjaar variërend van wit tot donkerroze. De sierappeltjes die aan de bomen komen verschillen van grootte en kleur. De kleinste zijn net wat groter dan een erwt, de kleur varieert van geel tot paars. Een Sierappel is een mooie basis en een heeft naast een hoge sierwaarde ook gelijk een afschermende werking voor uw tuin.

Verschillende Sierappelbomen

Een Sierappel is perfect als boom in een minder grote tuin. Hij geeft het hele jaar door een andere aanblik die begint met weelderige bloesem in het voorjaar. Hierna komen er kleine rode sierappeltjes aan die qua formaat op kersen lijken. Vogels zijn er dol op en brengen daarom ook graag een bezoek aan uw tuin. Een aantal soorten Sierappels die u op onze webshop tegen komt, zijn bijvoorbeeld de Malus ‘Golden Hornet’, Malus ‘Red Sentinel’ en de Malus ‘Evereste’.

 

Aan de eerste twee soorten groeien felgekleurde rode appeltjes en de Malus ‘Evereste’ zorgt voor mooie oranje geel gekleurde appeltjes. Takken van deze sierappels zijn ook zeer decoratief in een bloemstuk of in een vaas bij u binnen. Zowel in leivorm of als normale boom is hij eenvoudig in model te snoeien en kan hij zelfs op het kleinste plekje in uw tuin staan. Zolang deze plek maar in de zon of in de halfschaduw is.

Malus planten en verzorgen

Het beste groeit deze boom in de zon of halfschaduw, in een goed doorlaatbare, niet te natte, voedzame bodem. De boom heeft een voorkeur voor kalkrijke gronden zoals lichte klei, zavel of löss, maar groeit ook goed op zandgronden. Om de boom na het aanplanten een goede start te geven, is het graven van een voldoende groot plantgat een belangrijke eerste stap. Ook raden we aan bij sierappel bomen om 1 of 2 boompalen en boombanden te gebruiken, zodat de boomwortels niet scheuren bij harde wind en eenvoudig aangroeien.

 

Sierappels kunnen goed gesnoeid worden. Zo kunt u de vorm van de boom onder controle houden. Dit kan zowel in de zomer als in de winter. Ongewenste uitlopers knipt u dan af. Indien nodig strooit u in het voorjaar een handje kalk en wat koemestkorrels rond de voet van deze boom.

Sierappel kopen bij Tuinplantenwinkel.nl 

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een groot assortiment aan Sierappels in verschillende stamhoogtes en vormen. Al onze bomen en tuinplanten worden met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de verzorging die ze nodig hebben tot het moment van aflevering.

 

Onze chauffeurs zijn gespecialiseerd in het vervoeren van bomen en tuinplanten. Om de door u gekozen Sierappel te laten bezorgen heeft u de garantie dat hij in goede staat in uw tuin komt te staan. Zo hoeft u zelf niet eens de weg op en geen zorgen te maken dat de boom misschien beschadigd raakt onderweg.

 

sierappel boom kunt u snoeien als hij te groot wordt

 

Inspiratie Sierappel:

heeft u graag vogels in uw tuin kies dan voor een sierappel boompje

 

Een sierappel kan je niet eten en is zoals de naam al zegt, voor de sier. Vogels daar in tegen, vinden ze wel erg lekker.

 

sierappels geven niet alleen kleine appeltjes maar ook prachtige bloesem in het voorjaar

 

Een Sierappel behoudt zijn sierwaarde erg lang. In het voorjaar begint dat al met roze of witte bloesem net zo als bij de 'gewone' appel, daarna komen er de kleine appeltjes aan. 

 

de mooiste sierappel koop u hier online bij tuinplantenwinkel

 

Een sierappel is verkrijgbaar in verschillende soorten en van klein tot groot of zelfs in een lei-vorm. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.