Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over malus toringo

Malus toringo vs Malus Evereste en Red Sentinel

Naast de alom bekende Sierappels Evereste en Red Sentinel, is er ook de Malus toringo (ook wel Malus sieboldii genoemd). Op Tuinplantenwinkel.nl worden hiervan een aantal verschillende types aangeboden. Er zijn een aantal verschillen tussen de Malus toringo en de andere soorten Sierappels.

 

Kroonvorm van de Malus toringo

De kroon van de Malus toringo is wat grilliger van vorm dan die van de andere Sierappels. Ook groeit de kroon meer in de breedte dan in de hoogte. Door de bredere groeiwijze, past hij minder goed in een hele kleine tuin. Houd hier rekening mee tijdens het maken van uw keuze.

 

Vruchten van de Malus toringo

De Malus toringo krijgt kleinere vruchten dan de Malus Evereste en Red Sentinel. Ze zijn maximaal één centimeter doorsnede. Daarnaast is de kleur minder opvallend. De Malus toringo krijgt gele vruchtjes met soms een oranje blosje. De bloesem daarentegen is gelijk, of misschien nog wel uitbundiger!

 

Malus toringo heeft gelobd blad

Het is misschien een minder opvallend verschil, maar het blad van de Malus toringo heeft een gelobde rand. Doorgaans bestaat het blad uit 3 lobben. Het blad van de Malus Evererste en Red Sentinel is langwerpig van vorm. 

 

Malus toringo als meerstammige boom

Door de wat grillige en brede groeiwijze, leent de Malus toringo zich uitstekend voor het vormen van een meerstammige boom. Op tuinplantenwinkel.nl worden zowel een groenbladige, als een roodbladige variant als meerstammige boom aangeboden. Door de grillige groeiwijze, zullen er eerder takken zijn die elkaar kruisen in de kroon. Voor een sierlijkere en minder rommelige uitstraling van de meerstammige Malus toringo, kunnen deze kruisende takken weggesnoeid worden. Het is niet noodzakelijk, soms kan een wat wildere uitstraling zelfs mooi zijn!

 

Malus toringo als hoogstam boom

De Malus toringo kan ook uitgroeien tot een boom met een stam en daarboven op de kroon. Zoals hierboven al vermeld, groeit de kroon van deze sierappel wat meer in de breedte dan in de hoogte. Let op dat hier wel ruimte voor is in de tuin, anders is jaarlijks snoeien noodzakelijk om de breedte van de kroon in toom te houden. Al hoewel, zo hard groeit de boom nu ook weer niet! Mocht de ruimte er echt niet zijn, maar wilt u wel genieten van de bloesem en vruchten van een sierappelboom, kijk dan eens naar een Sierappel als leiboom.

Malus toringo

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.