U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Moerbei | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over moerbei

Bij een moerbei denken de meeste mensen tegenwoordig aan de dakvorm die van deze bomen gemaakt wordt. Bij de Dakmoerbei bomen is het van belang om een vruchtloze variant van de Moerbei te nemen. De vruchten die de boom produceert, zouden anders als vervelend ervaren worden; ze vallen op het terras of op de tuinset en kunnen dan vlekken geven.

In deze categorie komen juist de vruchtdragende varianten aan bod. Het zijn namelijk heerlijke vruchten die zo gegeten kunnen worden, of waarvan jam of sap gemaakt kan worden. Het meest bekend is de Morus nigra met zwart gekleurde vruchten. Daarnaast is er ook de Morus alba met witte vruchten. 

Moerbei snoeien en verzorgen

De moerbei planten die in struikvorm worden aangeboden, zijn allemaal traag groeiende varianten. Aan deze moerbei hoeft u weinig te snoeien, hooguit kunnen de elkaar kruisende takken een keer gesnoeid worden. Op deze manier wordt een open structuur gecreëerd, zodat alle vruchten voldoende zonlicht opvangen. Van de witte Moerbei hebben we een treurvorm in het assortiment. De takken van deze moerbei hangen nagenoeg recht naar beneden. Als de takken te laag komen te hangen, mogen ze gerust een stukje terug gesnoeid worden. Om de vruchten, die ook aan deze treurvorm komen, goed te laten rijpen, is het belangrijk dat de takkenstructuur niet te dik / vol is. Bij een te dik pakket aan takken, kunnen er gerust een aantal volledig worden weg gesnoeid. Zo kan het zonlicht beter bij de vruchtjes komen.

Moerbei kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden een aantal struikvormen van de moerbei aangeboden. De Morus rotundiloba 'Matsunaga' is zo gekweekt dat zowel op het oude als het jonge hout vruchten komen. Hierdoor kunt u het eerste jaar na aanschaf al de eerste vruchtjes oogsten! De Witte moerbei wordt aangeboden in een treurvariant. Voordeel hiervan is, dat de boom nooit een grote massale kroon zal vormen, zodat hij prima geschikt is om ook in kleinere ruimtes aan te planten.

 

De moerbei is een Mediterraanse fruitsoort die hier steeds vaker goed vrucht geeft

 

Inspiratie Moerbei:

De vruchten van een moerbei zijn heerlijk zoet en lijken op kleine bramen of frambozen

 

De vruchten van een moerbei boom lijken op een kleine braam of framboos en smaken heerlijk zoet als ze goed rijp zijn.

 

Naast een struikvorm zijn er ook boomvormen verkrijgbaar van de moerbei

 

Deze treurvorm van de moerbei is niet alleen een sierlijke boom om te zien, maar geeft ook heerlijke vruchten die rijpen in de zomer. De bomen geven uw tuin een Mediterraan tintje.

 

De vruchten van een moerbei rijpen in de zomer

 

De vruchten van zowel de zwarte als witte moerbei zijn eetbaar. Bij een witte moerbei kleuren de vruchten uiteindelijk ook zwart in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.