» Morus rotundiloba 'BonBonBerry' (Mojo Berry)

Morus rotundiloba 'BonBonBerry' (Mojo Berry)

Product informatie

Nederlandse naam: Moerbei
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw (beschut)
Winterhardheid: Matig winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm

Morus rotundiloba 'Matsunaga' (BonBonBerry - Mojo Berry) of Moerbei - Informatie:

Deze Moerbei is een dwergvorm, waardoor hij ook op een plek waar geen ruimte is voor een boomvorm aangeplant kan worden. De Morus rotundiloba 'Matsunaga' geeft vruchten op oud én op jong hout. Vandaar dat de eerste vruchten al in de eerste jaren na aanplant geoogst kunnen worden. Ander bijkomend voordeel hiervan is, dat de vruchten gedurende een maandenlange periode rijp worden. (de meeste Moerbei-soorten geven hun rijpe vruchten binnen een aantal weken).

 

Standplaats:

Zoals hierboven al beschreven staat, is de Morus rotundiloba 'Matsunaga' een kleinblijvende variant die ongeveer 150 cm hoog wordt. Hierdoor kan deze tuinplant op elke zonnige plek in de tuin aangeplant worden. Deze moerbei verdraagt temperaturen kouder dan -10 graden onder het vriespunt niet goed. mocht het kouder worden, dan kunt u de plant beschermen met een laag blad of u kunt hem inpakken met vliesdoek of een oude deken. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te lang nat blijft. 

 

Snoei en onderhoud:

Deze moerbei hoeft geen jaarlijkse snoeibeurt te hebben. Vruchten worden gedragen op zowel oude takken als jong hout. Mocht er verjongingssnoei nodig zijn, dan kan dit het beste in het vroege voorjaar (maart - april) gebeuren.De Morus rotundiloba 'BonBonBerry' (Mojo Berry) | Moerbei koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.