U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Goudenregen | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over goudenregen

Gouden regen is een kleine boom of meerstammige struik/boom en daardoor zeer geschikt voor kleinere tuinen. De Goudenregen dankt z'n naam aan de grote hoeveelheid hangende gele bloemtrossen in het voorjaar.

De bladeren bestaan uit 3 lobben en zijn groen. De vorm van de kroon is vaasvormig en naar boven toe wat breder uitgroeiend. De voornaamste reden om deze boom aan te planten is echter de bloei in het voorjaar.

De bloemen van deze tuinplant hebben een vlinderachtige vorm, daarom behoort de gouden regen, ook wel Laburnum x watereri 'Vossii' genaamd, tot de ‘vlinderbloemigen’. De lange, gele bloemtrossen hangen aan de boom, dan weet u waarom de boom ‘Gouden Regen’ heet. Als ze bijna uitgebloeit zijn is de term gouden regen een nog meer letterlijke betekenis; dan waait er een wolk van kleine, gele blaadjes door de lucht.

Uit de bloemen ontstaan een soort kleine peulvruchten, die overigens net als bij de klimplant blauwe regen giftig zijn. We raden om dit reden aan om deze boom niet in de buurt van een vijver met vissen te plaatsen.

Tuinplantenwinkel.nl heeft een aantal verschillend gekweekte soorten in het assortiment. Naast de meest gangbare cultivar ‘Vossii’ is er ook een soort met afhangende takken; de Laburnum alpinum ‘Pendulum’.

Hoe plant u goudenregen?

Als u een boom gaat planten, is het aan te raden om een set boompalen mee te bestellen. De boompalen zorgen ervoor om de nieuw aangeplante boom wat stevigheid te geven en scheefgroeien te voorkomen; de boom wortelt namelijk nogal oppervlakkig. Gouden regen heeft een voorkeur voor een windluwe standplaats.

De beste bodem is een goed doorlatende bodem die iets vochtig is. Lichte kleigrond of zandgrond is het beste. De boom groeit goed in zowel de zon of schaduw, maar de boom bloeit rijker op een zonnige standplaats. Let op: verharding verdraagt deze tuinplant niet.

Tuinplantenwinkel.nl levert de boom of struik in een pot. Voordat u gaat planten maakt u natuurlijk eerst de grond goed doorlaatbaar, graaft dan pas een plantgat net iets dieper en breder dan de pot. Daar strooit u dan aanplantgrond in. Vermeng de aanplantgrond goed door de grond in het gat. Haal de boom uit de pot en zet hem in het gat, dan een flinke scheut water erbij en het gat weer dicht maken. De grond drukt u stevig met uw voet aan; zorg daarbij dat de boom al recht staat. Daarna plaatst u de boompaal of palen.

Plaatsen van een boompaal:
De boompaal komt net naast de kluit van de boom te staan. Belangrijk is dat de paal op de westzijde van de boom komt te staan. Voor voldoende stevigheid, moet de paal voor ongeveer 1/3e deel in de grond komen te staan. Het beste kunt u het gat voor de boompaal met een grondboor maken. Wanneer de paal in de grond staat, de grond rondom de paal goed aanduwen en de paal met een paar ferme slagen van een grote hamer vast slaan. Maak dan de boomband vast aan de boom en de palen. Let op: de palen zijn er niet om de boom recht te trekken.

Hoe moet u goudenregen snoeien en onderhouden?

Snoeien is eigenlijk niet nodig; uitsluitend snoeien om dood hout te verwijderen of om een bepaalde vorm te verkrijgen. Jonge bomen wel snoeien om een mooie boomvorm verkrijgen.
Snoei nooit in het najaar en de winter om infecties te vermijden. De beste tijd op een goudenregen te snoeien is direct na de bloei.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.