Laburnum watereri 'Vossii' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Gouden regen
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 400 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 70/80 cm
Beschrijving

Laburnum watereri 'Vossii' of Goudenregen XL-serie - Informatie:
De lange, goudgele bloemtrossen van de Laburnum watereri 'Vossii'  vallen op in mei-juni. U weet dan meteen waarom we deze tuinplant Goudenregen noemen. Zeker als de bloesem uitgebloeid is en er een zuchtje wind staat, want dan waait er een wolk van kleine, gele blaadjes door de tuin. Uit de bloemen ontstaan peulachtige vruchten, die giftig zijn. De jonge takken van de Goudenregen zijn fel groen van kleur. De bladeren bestaan uit 3 lobben en zijn groen. De vorm van de kroon is vaasvormig en naar boven toe wat breder uit groeiend. Goed tot toepassen in een park of tuin. 

 

Onderhoud en snoei:

Plant de Laburnum watereri 'Vossii' - XL in goed doorlatende, stevige, wat vochtige grond. Elke grondsoort is geschikt. Op een beschutte standplaats in de zon of schaduw. Geef deze boom steun met een set boompalen, omdat de Goudenregen nogal oppervlakkig wortelt. Let op: verharding verdraagt deze tuinplant niet. Normaal is er geen snoei nodig; uitsluitend snoeien om dood hout te verwijderen of om een bepaalde vorm te verkrijgen. Jonge bomen wel snoeien om een mooie boomvorm verkrijgen.
Snoei nooit in het najaar en de winter om infecties te vermijden. De leveringshoogte bedraagt 100 tot 150 cm.

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Laburnum watereri 'Vossii' - XL | Gouden regen koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.