U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Duizendblad | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over duizendblad

Achillea wordt ook wel duizendblad genoemd en verwijst naar de zeer de fijne bladeren van deze plant. De bladeren zijn ook bruikbaar als kruid in de keuken! Deze tuinplant wordt echter meer gewaardeerd om de felgekleurde bloemen. Als de bloemen van het Duizendblad verwelken krijgen de schermen een oranjebruine kleur. De bloemen staan in horizontale schermen bovenaan de bloemstengels. De hoogte van volgroeid Duizendblad inclusief bloem is ongeveer 60 cm. De Duizendblad groeit als pol uit en zal ieder jaar iets breder worden.

Duizendblad planten

Tuinplantenwinkel levert de Duizendblad in een pot van 9 x 9 cm en adviseert 5-7 planten per vierkante meter. De beste standplaats is in de zon in een vrij droge, normale tuingrond. Zet ze niet in de schaduw van bomen of struiken. Voor het planten is het belangrijk om de grond goed doorlaatbaar te maken. Er mogen geen harde lagen in zitten en er mag geen water op blijven staan.

Duizendblad snoeien en verzorgen

Om de bloei van Achillea te bevorderen, strooit u af en toe wat kalk rond de voet van de plant. Dit zorgt voor de aanmaak van veel bloemknoppen en bovendien voor een lange bloeiperiode, een lekkere geur. Deze tuinplant wordt ieder jaar iets ouder waardoor soms de bloei verminderd. Door hem ongeveer elke drie jaar te vernieuwen kunt u de plant ‘verjongen’ en bent u verzekerd van een rijke bloei. Dit kunt u doen door de plant aan het einde van de winter te ‘scheuren’. Dan spit u de plant uit de grond en steekt er met een scherpe schop een deel af. De beste delen zet u opnieuw in de grond, zoals hierboven beschreven.

 

duizendblad is een bloeiende vaste plant

 

Inspiratie Duizendblad:

Duizendblad is de nederlandse naam voor Achillea

 

Duizendblad houdt van een zonnige standplaats.

 

duizendblad heeft schermvormige bloemen

 

In deze border is Persicaria (Duizendknoop) gecombineerd met Duizendblad.

 

Achillea millefolium wordt ook gebruikt in de keuken

 

Duizendblad bloeit vrij lang en is goed bestand tegen een drogere standplaats mits de plant goed is aangegroeid.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.