» Achillea millefolium Puur

Achillea millefolium Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Duizendblad
Bloeitijd: Mei - September
Bloemkleur: Wit - roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Achillea millefolium Puur of Duizendblad - Informatie

De Achillea millefolium Puur is een vaste tuinplant die in de zomer bloeit met bloemen in de vorm van tuilen. De variant millefolium Puur heeft witroze bloemen. De bloemen zijn eetbaar, lekker en gezond. Met een hoogte van 50 cm komt deze tuinplant in de kleinere border goed tot zijn recht. Duizendblad is goed winterhard.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

Geef Duizendblad een (half)zonnige standplaats in goed doorlaatbare voedzame vochthoudende bodem.Wanneer u de tuinplant in het najaar te rommelig vindt, kunt u hem terugknippen tot op 1 cm boven de grond. Het kruid zal dan opnieuw heerlijk fris uitlopen.

 

Achillea millefolium Puur past goed in de volgende gerechten:

Dipsaus, garnering, kruidenolie, salade, soep, stamppotje, thee.

De fijne textuur en de heerlijk kruidige smaak van het blad, maken Duizendblad tot een culinaire topper! Duizendblad is een wild kruid uit onze inheemse flora. Dit kruid groeit ook in weilanden, bermen en ruigten. De bloem van duizendblad is culinair toepasbaar, mooi, lekker en gezond! Het is een voortreffelijk kruid, dat zowel geneeskrachtig als culinair vele toepassingen kent. Feitelijk zou duizendblad in geen enkele kruidentuin of op balkon of terras mogen ontbreken.

 

Achillea millefolium Puur of Duizendblad is een niet groenblijvende kruidenplant, die van mei tot september bloeit met wit-roze bloemen en 50 cm hoog wordt.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920



De Achillea millefolium Puur | Duizendblad koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.