U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Pruikenboom | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over pruikenboom

Een Pruikenboom brengt in de lente, zomer en herfst heel veel kleur in uw tuin met in de lente ovaalvormige bladeren en in de zomer daarbij bloempluimen, die lijken op een pruik. Cotinus coggygria ‘Royal Purple’ heeft rode bladeren met lilaroze bloempluimen; Cotinus coggygria ‘Golden Lady’ heeft geelgroene bladeren met crèmewitte bloemen; Cotinus coggygria ‘Young Lady’ heeft groene bladeren met groengele bloemen; Cotinus coggygria ‘Royal Purple’ heeft rode bladeren met roodbruine bloemen; Cotinus coggygria ‘Golden Spirit’ heeft groengele bladeren met purpergroene bloemen; Cotinus coggygria ‘Lilla’ heeft purperen bladeren met rozerode bloemen. De bloemen van de tuinplant kunnen uitgroeien tot steenvruchten met harige slierten. Alle bladeren hebben daarna in de herfst nog een mooie herfstverkleuring.

Pruikenboom planten

De Pruikenboom staat het liefst op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw in een normale, waterdoorlatende bodem en komt het best als solitair tot zijn recht, door zijn grillig uitgroeiende boomvorm. Een enkele variëteit wordt minder groot en heeft dan ook minder ruimte nodig.

Pruikenboom snoeien 

Door zijn grillige vorm is de Pruikenboom het mooist als er weinig gesnoeid wordt. Knip in het voorjaar wel dode en uitgedroogde takken helemaal weg. Als er andere takken weggesnoeid moeten worden, zal de bloei dat jaar minder zijn, omdat de tuinplant bloeit op tweejarig hout.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.