Cotinus coggygria 'Royal Purple'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Pruikenboom
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Roodbruin
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Door ons geleverde hoogte: 250/275
Beschrijving

Cotinus coggygria 'Royal Purple' of Pruikenboom - Informatie:

Cotinus coggygria 'Royal Purple' wordt meestal in struikvorm aangeboden, maar deze vorm is wat unieker. Deze boom heeft een rechte stam en daarna komt pas een mooie, volle kroon. Deze tuinplant is door zijn rode blad een opvallende verschijning in de tuin en bloeit van juni tot in  augustus met groengele, wollige pluimen. De Pruikenboom geeft kleur en hoogte aan de border. 

 

Standplaats:

Cotinus coggygria 'Royal Purple' staat het liefst in een matig voedselrijke, niet te natte bodem, in de zon of halfschaduw.

 

Snoei en Onderhoud:

De Cotinus coggygria 'Royal Purple' groeit wat grillig en is indien gewenst prima te snoeien om hem in model te houden. Het mooist komt deze tuinplant toch tot zijn recht als hij mag uitgroeien tot een wat lossere groeivorm.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Cotinus coggygria 'Royal Purple' | Pruikenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.