Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over rambler roos

Deze roos moet het niet hebben van grote gevulde bloemen. Een Rambler roos is sierlijk op zijn eigen manier. Ze bloeien met flinke trossen waaraan tientallen relatief kleine bloemen verschijnen. Rambler soorten bloeien eenmalig maar zijn daarom niet minder de moeite waard. Door de ware explosie van bloemen is de geur en kleur werkelijk overweldigend. Na de bloei vallen de bloemblaadjes af en vormen zich kleine rozenbottels.

Noemenswaardig feit van deze rozen is dat het blad erg gezond is en weinig gevoelig is voor bekende rozenkwaaltjes als meeldauw en sterroetdauw.

Rambler roos planten en kopen

Deze tuinplanten staan het liefst op een zonnig plekje in de tuin maar ook als de plant maar deel van de dag zon krijgt is dat prima. Omdat de roos niet zelfhechtend is kunt u het beste een handje helpen. Zet de tuinplant tegen een muur, pergola en bijvoorbeeld rozenboog en zorg ervoor dat u de twijgen kunt aanbinden met bijvoorbeeld bindbuis zodat deze stevig blijft staan.

Een Rambler roos is in staat om flink door te groeien. De Rosa ‘Guirlande d’Amour’ en ‘Ghislaine de Féligonde’ zijn wat kleinere soorten die een hoogte kunnen bereiken van 3 à 4 meter.

Een Rambler roos heeft een voorkeur voor een rijke en goed doorlatende grond. We raden aan om het plantgat te verrijken met potgrond. Deze kunt u ook kopen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Rambler roos snoeien en verzorging

Het snoeien van deze tuinplant is belangrijk voor de bloei en zorgt ervoor dat de plant niet te wild en rommelig oogt. Snoeien van ramblers is vrij eenvoudig en vindt, in tegenstelling tot andere rozentypes, plaats na de bloei. U kunt de roos dan weer inkorten tot de gewenste vorm. Laat altijd een aantal hoofdtakken staan en knip de zijtakken flink terug. Voor een complete gids met snoeitips kunt u ons blog raadplegen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.