Rosa rambler 'Veilchenblau'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rambler klimroos
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Paars
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 350 + cm
Door ons geleverde potmaat: Pot 14 cm - 2liter
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Rosa rambler 'Veilchenblau' of Rambler klimroos - Informatie
De Rosa 'Veilchenblau' is een rambler roos met bijzonder gekleurde bloemen. De bloei is zeer rijk en uitbundig en valt in de zomer. De Ramblerroos 'Veilchenblau' is een gezonde rozensoort met een sterke groei. Deze klimroos kan een hoogte van 3 tot 4 meter halen. Ook in de halfschaduw of lichte schaduw groeit deze roos meer dan prima. In tegenstelling tot veel andere klimrozen bloeit deze ramblerroos éénmalig. Vaak wordt dit gezien als een tekortkoming; de bloei is echter vele malen rijker dan bij doorbloeiende rozen. De 'Veilchenblau' bloeit met honderden purperviolet gekleurde bloemen. De bloemen zijn lichtgevuld en hebben een geel/wit hart. Na de bloei ontwikkelde de plant rozenbottels die tot in de winter aan de plant blijven. De Rosa 'Veilchenblau' is een selectie van de rozenveredelaar Schmidt (DE). 

Klimrozen zijn geweldige tuinplanten om bijvoorbeeld een pergola of oud schuurtje mee te laten begroeien. Ook tegen een schutting kan een klimroos prima zijn weg vinden. Help de klimroos altijd met klimmen, hij hecht zichzelf namelijk niet. Een klimroos vraagt niet veel ruimte in uw tuin. Aan een klein stukje grond (losse aarde) heeft hij al genoeg om zich te kunnen ontwikkelen tot een weelderige klimplant. Zorg er wel voor dat de grond voldoende diep is losgemaakt. We bieden een ruim assortiment klimrozen aan op Tuinplantenwinkel.nl

Onderhoud van klimrozen vergt een andere aanpak dan bij de andere rozenplanten. Het is niet moeilijk. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van klimrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de klimroos 'Veilchenblau' klik hier!De Rosa rambler 'Veilchenblau' | Rambler klimroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.