Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over bekijk alle

Clematissen zorgen altijd voor een vrolijke noot in de tuin. De ontzettend grote veelzijdigheid aan bloemvormen, kleuren en bloeitijd maken dat er altijd wel een clematis in uw tuin past. Het mooie aan deze klimplant is dat ze maar weinig groeiruimte nodig hebben. Het weghalen van een tegel is vaak al voldoende. De plant staat echter niet graag met zijn voeten in de zon. Dit komt omdat de plant van nature groeit in de bosranden en daar, vanuit de schaduw, naar het licht klimt en uitbundig bloeit.

Clematis kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een prachtige selectie van de clematis. Van klein- tot grootbloemige soorten en zelfs groenblijvende clematis. Stuur ons gerust een mail als u de gewenste soort niet kunt vinden. Uw planten worden met zorg verpakt. Alle bestellingen worden binnen twee tot vier dagen geleverd door onze gespecialiseerde bezorgdienst. Schade aan planten tijdens het transport is zo onmogelijk.

Clematis planten

Deze klimplant staat met zijn voeten graag op een iets vochtigere grond in de halfschaduw of schaduw, en met de bloemen graag meer in de zon. Zorg ervoor in ieder geval voor dat de basis van de plant altijd in de schaduw staat. De Clematis is in staat zelf te klimmen maar kan soms wel wat hulp gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld een gaaswerk of draad nodig waar je deze plant door heen kan leiden en laten klimmen.

Maak voor het planten een ruim plantgat en maak de grond goed los; meng een ruime hoeveelheid potgrond door het plantgat, de Clematis houdt van voedzame grond. En voor het gemak kunt u de potgrond makkelijk mee bestellen in onze webshop. Zorg dat de kluit goed vochtig is bij het planten, dompel de kluit van de plant eventueel even onder in een emmer met water. Verwijder daarna voorzichtig de pot van de kluit en zet deze in het plantgat. Anders dan bij andere planten mag de plant iets dieper staan. Zet hem gerust 2 à 3 centimeter onder het maaiveld. Plaats de plant zo dicht mogelijk tegen het rek of de pergola. Geef zeker de eerste tijd (eerste jaar) goed water zodat de plant niet verdroogd, daarna in lange droge periodes ook regelmatig water geven.

Verzorging van de Clematis

Zorg ervoor dat de voet van de plant wat beschut staat en help de plant een handje met het klimmen door de jonge scheuten in de richting te sturen van de juiste plaats. Slinger de twijgen door het gaaswerk of om een draad omhoog.

De snoei van de clematis is afhankelijk van de bloeitijd. Snoei de vroege bloeiers zoals Clematis montana en Clematis patens na de bloei. De latere soorten, zoals Clematis viticella, hebben de voorkeur aan een snoeibeurt in het vroege voorjaar. Geef de planten eventueel een maal per jaar een mestgift, doe dit in het voorjaar of begin van de zomer.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.