Clematis alpina

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bosrank
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Clematis alpina of Bosrank

De bloemen van Clematis alpina zijn vol en blauw en lijken op kaboutermutsjes. De bloei in het voorjaar is niet het enige wat deze Clematis tot een plaatje maakt. In de zomer tooit de tuinplant zich met decoratieve, pluizige zaadhoofden. De Bosrank staat het liefst in de zon of halfschaduw, maar groeit ook goed tegen een muur of pergola in de schaduw. De klimplant bedekt gemakkelijk grote, verticale oppervlaktes en kan wel 3 meter hoog worden. De tuinplant heeft wel draden of een hekwerk nodig, zodat de windende uitlopers zich daaraan kunnen bevestigen. Enig vlechtwerk van u is daarbij niet overbodig. Clematis alpina is winterhard en bladverliezend.

 

Standplaats Clematis alpina

Het liefst staat Clematis alpina in de zon of halfschaduw in een goed doorlaatbare, humusrijke bodem. Bij het planten mag de Bosrank tot ongeveer 5 centimeter dieper gezet worden dan de bovenkant van de kluit.

 

Clematis alpina snoeien en onderhouden

Bescherm de wortels van de Bosrank met een oude dakpan of een bodembedekkend tuinplantje tegen hitte of de verwelkingsziekte, die de stengels aan kan tasten; geef water bij droogte. In het voorjaar kan Clematis alpina, voor vormbehoud, het beste teruggesnoeid worden tot 20 centimeter boven de grond.De Clematis alpina | Bosrank koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.