U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Clethra alnifolia | Schijnels | Tuinplantenwinkel.nl

Clethra alnifolia

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Schijnels
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Beschrijving

Clethra alnifolia of Schijnels

Clethra alnifolia komt oorspronkelijk uit Aziatische landen, zoals Japan. Het is een struik met een prachtige bloeiwijze in hartje zomer. De heerlijk ruikende, witte aren van Clethra alnifolia, die in augustus en september te zien zijn, trekken veel nectarliefhebbers (bijen, hommels en vlinders) aan. Het langwerpige, groene blad van Schijnels verkleurt in de herfst felgeel, een fraai gezicht. Als onderbeplanting bij bomen en heesters is Schijnels een aanrader. De tuinplant is ook mooi als oeverplant bij vijvers en combineert mooi met Myrica gale. De struik is zeewind tolerant en daarom ook geschikt voor de kustgebieden.

 

Standplaats Clethra alnifolia

Clethra alnifolia is een makkelijke groeier, die het beste op een gefilterde (half)zonnige plek in een  vochthoudende bodem geplant kan worden; de tuinplant is niet zo geschikt voor kalkrijke kleigrond. 

 

Clethra alnifolia snoeien en onderhouden

Knip in de late winter een paar oude takken helemaal weg; niet teveel in een keer, want de struik bloeit op het oude hout. Als de Schijnels te warrig wordt, moeten een aantal worteluitlopers verwijderd worden, zodat de tuinplant weer een compactere vorm krijgt.De Clethra alnifolia | Schijnels koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.