» Clethra alnifolia

Clethra alnifolia

Product informatie

Nederlandse naam: Schijnels
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm

Clethra alnifolia of Schijnels - Informatie:

Clethra alnifolia komt oorspronkelijk uit Aziatische landen, zoals Japan. Het is een struik met een prachtige bloeiwijze hartje zomer. De heerlijk ruikende, witte aren van de Clethra alnifolia die in augustus en september te zien zijn, trekken veel nectarliefhebbers (bijen, hommels en vlinders) aan. Het langwerpige, groene blad van Schijnels verkleurt in de herfst felgeel, een fraai gezicht. Clethra alnifolia is een makkelijke groeier, die het beste op een gefilterde (half)zonnige plek in vochthoudende grond geplant kan worden; is niet zo geschikt voor kalkrijke kleigrond. Als onderbeplanting bij bomen en heesters is Schijnels een aanrader. Deze tuinplant is ook mooi als oeverplant bij vijvers. Combineert mooi met Myrica gale. Deze tuinplant is zeewind tolerant en daarom ook geschikt voor de kustgebieden.

Clethra alnifolia is een bladverliezende tuinplant. Deze Schijnels bloeit van juli t/m augustus met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 200 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw staan.  

De Clethra alnifolia | Schijnels koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.