» Myrica gale

Myrica gale

Product informatie

Nederlandse naam: Wilde gagel
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Groen/geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Myrica gale of Gagel - Informatie:

De Myrica gale of wilde Gagel is een inheemse plant die je vooral aantreft bij natte, zurige, voedselarme heide- of moerasgebieden. De tuinplant is in het wild beschermd. Gagel is dus erg geschikt voor de natte gronden. Myrica gale ( myron = welriekende zalf) bloeit in maart-april met groengele katjes; mannelijke katjes zijn langwerpig, vrouwelijke korter en gedrongen. Geef de plant bij aanplant turf en strooi na aanplant jaarlijks droge turf rondom de basis om het zure bodemmilieu te behouden. De bloesem geurt harsachtig evenals het blad bij kneuzing; Gagel wordt ook gebruikt om drankjes te aromatiseren. De tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw en is winterhard; de bladeren verkleuren in de herfst roestbruin. Als u de oudste takken tot aan de grond afknipt na de bloei, zorgt dat voor een frisse en jonge plant. 

Myrica gale is een bladverliezende tuinplant. Deze Gagel bloeit van maart t/m april met groen/gele bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 100 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.      De Myrica gale | Wilde gagel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.