» Myrica gale

Myrica gale

Product informatie

Nederlandse naam: Wilde gagel
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Groen/geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Myrica gale of Gagel - Informatie:

Myrica gale of wilde Gagel is een inheemse plant, die je vooral aantreft bij natte, zurige, voedselarme heide- of moerasgebieden. De tuinplant is in het wild beschermd. Gagel is dus erg geschikt voor de natte gronden. Myrica gale ( myron = welriekende zalf) bloeit in maart-april met groengele katjes; mannelijke katjes zijn langwerpig, vrouwelijke korter en gedrongen. De bloesem geurt harsachtig evenals het blad bij kneuzing; Gagel wordt ook gebruikt om drankjes te aromatiseren. De bladeren van de tuinplant verkleuren in de herfst roestbruin en vallen dan af.

 

Standplaats:

Gagel staat het liefst in de zon of halfschaduw in een zurige, voedselarme, natte bodem. Geef de tuinplant bij aanplant tuinturf voor het verkrijgen van een zurige bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Als u na de bloei de oudste takken van Myrica gale tot aan de grond afknipt, zorgt dat voor een frisse en jonge tuinplant. Strooi dan meten wat tuinturf rond de voet van de Gagel voor het behoud van het zurige bodemmilieu.  De Myrica gale | Wilde gagel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.