Informatie over engels gras

Engels gras is een vaste plant en wordt soms ook strandkruid genoemd. Strandkruid verraad dat deze plant van nature voorkomt in kustgebieden. In Nederland en België kan deze plant in het wild worden waargenomen, maar is de plant vrij zeldzaam. In de tuin kan deze plant ook prima worden toegepast en kan ze ook buiten de kustgebieden goed groeien. De plant groeit goed op gedraineerde grond (geen natte grond) Deze tuinplant stelt weinig eisen aan de grondsoort en op een zonnige standplaats groeit en bloeit deze plant het beste. Het is een groenblijvende en zoutminnende tuinplant. Daarom voldoet Engels gras prima aan de kust of langs wegen. Strooizout bevordert zelfs de groei. In het voorjaar ontstaan er bolvormige bloemetjes die op lange steeltjes boven het loof uitsteken. Gedurende de hele zomer bloeit dit plantje.

Engels gras planten

Engels gras laat zich het beste toepassen in kleine groepjes op bijvoorbeeld hoekjes in de tuin, in een rotstuin of tussen andere compact groeiende planten zoals kruiptijm en Helianthemum. Bewerk voor het planten eerst de grond; die moet goed doorlaatbaar zijn. Als u een plantvak aan gaat planten, dan verdeelt u de plantjes eerst over het vak, zonder ze meteen te planten. Als u tevreden bent over de verdeling, graaft u op die plaatsen de plantgaten. Die moeten dan ietsjes groter dan de kluitjes  van de plantjes worden, maar niet dieper. Voeg wat aanplantgrond toe in die gaten, ter bevordering van de aangroei.

Engels gras snoeien en verzorgen

Het is een heel gemakkelijke tuinplant. Armeria maritima heeft weinig onderhoud nodig. Uitgebloeide bloembolletjes kunt u afknippen. Strooi eens per jaar wat koemestkorrels. Als de pollen te groot worden, kunnen ze in maart of april gescheurd worden. U graaft ze dan uit de grond en steekt de beste delen af. Die worden opnieuw geplant. Ook kunt u de zaden uit de zaaddoosjes zelf onder glas zaaien in februari, in april kunt u de plantjes dan uitplanten in de volle grond.

 

Engels gras is een winterharde vaste plant met roze of witte bloemen in het voorjaar en de zomer

 

Inspiratie Engels gras:

De bloemen van engels gras staan op korte stelen van ongeveer 10 tot 20 centimeter hoogte

 

De bloei van Engels gras duurt lang, maar het rijkst bloeit deze plant in het voorjaar. De bloemen verschijnen in de periode tussen mei en september.

 

Het blad van engels gras is groenblijvend in de winter

 

Naast de bekende roze bloeiende versie van het Engels gras, is er ook een wit bloeiende selectie die soms ook een vleugje roze bevat. 

 

Engels gras kan het hele jaar door worden geplant

 

Engels gras houdt van een goed gedraineerde grond die ook in de winter niet te nat blijft. Zandgrond heeft daarbij de voorkeur. Zet hem ook op een zonnige plek in de tuin.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.