Menu
Geen producten gevonden

Informatie over engels gras

Engels gras is een vaste plant en wordt soms ook strandkruid genoemd. Strandkruid verraad dat deze plant van nature voorkomt in kustgebieden. In Nederland en België kan deze plant in het wild worden waargenomen, maar is de plant vrij zeldzaam. In de tuin kan deze plant ook prima worden toegepast en kan ze ook buiten de kustgebieden goed groeien. De plant groeit goed op gedraineerde grond (geen natte grond) Deze tuinplant stelt weinig eisen aan de grondsoort en op een zonnige standplaats groeit en bloeit deze plant het beste. Het is een groenblijvende en zoutminnende tuinplant. Daarom voldoet Engels gras prima aan de kust of langs wegen. Strooizout bevordert zelfs de groei. In het voorjaar ontstaan er bolvormige bloemetjes die op lange steeltjes boven het loof uitsteken. Gedurende de hele zomer bloeit dit plantje.

Engels gras planten

Engels gras laat zich het beste toepassen in kleine groepjes op bijvoorbeeld hoekjes in de tuin, in een rotstuin of tussen andere compact groeiende planten zoals kruiptijm en Helianthemum. Bewerk voor het planten eerst de grond; die moet goed doorlaatbaar zijn. Als u een plantvak aan gaat planten, dan verdeelt u de plantjes eerst over het vak, zonder ze meteen te planten. Als u tevreden bent over de verdeling, graaft u op die plaatsen de plantgaten. Die moeten dan ietsjes groter dan de kluitjes  van de plantjes worden, maar niet dieper. Voeg wat aanplantgrond toe in die gaten, ter bevordering van de aangroei.

Engels gras snoeien en verzorgen

Het is een heel gemakkelijke tuinplant. Armeria maritima heeft weinig onderhoud nodig. Uitgebloeide bloembolletjes kunt u afknippen. Strooi eens per jaar wat koemestkorrels. Als de pollen te groot worden, kunnen ze in maart of april gescheurd worden. U graaft ze dan uit de grond en steekt de beste delen af. Die worden opnieuw geplant. Ook kunt u de zaden uit de zaaddoosjes zelf onder glas zaaien in februari, in april kunt u de plantjes dan uitplanten in de volle grond.

Engels gras

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.