Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over cornus florida

De Cornus florida heeft wel wat weg van de Cornus kousa, maar toch zijn er een paar belangrijke verschillen. Het grootste verschil is de bloeitijd. De Cornus florida bloeit eerder en krijgt zijn bloemen al voordat het blad volledig aan de plant verschenen is. De bloeiwijze is wel weer gelijkend aan die van de Cornus kousa. De echte bloem van de Cornus florida is onopvallend, maar de vier grote schutbladeren die eromheen staan, vallen des te meer op. Ze zijn, afhankelijk van de cultivar wit, of roze gekleurd. Daarnaast krijgt het blad van de Cornus florida in de herfstmaanden een prachtige verkleuring, alvorens het afvalt. 

 

Cornus florida snoeien en verzorgen

De Cornus florida heeft weinig tot geen snoei nodig. Het mooiste komt deze heester (of meerstammige boom) tot zijn recht als hij in zijn natuurlijke vorm uit kan groeien. De eerste jaren zal hij meer in de hoogte groeien, daarna wordt hij ook in de breedte groter met enigszins afhangende takken. Mocht er toch een keer wat snoei nodig zijn, dan kan dit het beste direct na de bloei gebeuren. 

 

Cornus florida kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl wordt de Cornus florida in verschillende maten aangeboden. Zo kunt u kiezen of u met een kleine struik begint, of dat u al meteen een flinke plant in de tuin wilt hebben staan. Daarnaast is er keuze uit de witbloeiende soort (Cornus florida) of de roze bloeiende soort (Cornus florida 'Cherokee Chief'). Als u uw bestelling geplaatst heeft, zullen onze vakbekwame medewerkers ervoor zorgen dat uw mooie tuinplant netjes en zonder schade bij u afgeleverd wordt. Omdat we met een eigen bezorgdienst met eigen chauffeurs rijden, is de kans op schade tijdens transport onmogelijk.

 

Veelgestelde vragen over Cornus florida:

Groeit de Cornus florida ook als hoogstam boom uit?

Antwoord: De Cornus Florida, is een prachtige sierboom die van oorsprong afkomstig is uit het oosten van Amerika. Hij wordt daarom ook wel Amerikaanse Kornoelje genoemd of oost Amerikaanse kornoelje. De oost Amerikaanse kornoelje is niet verkrijgbaar als hoogstam boom. De Amerikaanse kornoelje groeit van uit een struikvorm uit tot een kleine boom als men dit wil. De Cornus florida krijgt een ronde kroon met donkergroen blad en is ovaal van vorm. In de herfst krijgen de bladeren een donkerrode herfstkleur. De winterhardheid van de Amerikaanse kornoelje is zeer goed. Geef de kornoelje een standplaats in de zon tot halfschaduw.

 

Mag je de Amerikaanse kornoelje snoeien?

Antwoord: De Amerikaanse kornoelje mag gerust gesnoeid worden, snoeien bevorderd de natuurlijke aparte vorm juist, maar snoeien hoeft natuurlijk niet perse. Wilt u dit toch doen dan kan dit het beste na de bloeitijd, of in het najaar/herfst. Geef de Amerikaanse kornoelje ook ieder jaar wat tuinturf bij. Met de juiste verzorging heeft u lang plezier van uw kleine boom of struik. Standplaats voor de kornoelje is graag in de zon of halfschaduw. De kornoelje is een van de vele planten die eigenlijk niet mogen ontbreken in de tuin.

 

Geeft de Cornus florida heester ook vruchten?

Antwoord: De bloemen verschijnen april mei juni. De kleine hoofdjes worden omringt door opvallende schutbladeren. Nadat de bloemen uitgebloeid volgt er een toegift rode vruchtjes die lang blijven hangen. Omdat deze in het najaar ontstaan komen er regelmatig vogels om deze te eten. In de herfst kleurt ook het blad donkerrook van kleur. Ook in de halfschaduw ontstaan de vruchtjes.

 

Kan de Cornus florida ook in een kleine tuin aangeplant worden?

Antwoord: Omdat de Cornus florida tot de kleine bomen behoort kan deze gerust in een kleine tuin gebruikt worden. De plant is goed te combineren met ander vaste planten en heesters. De Amerikaanse Kornoelje staat graag in de volle grond in de zon of halfschaduw, het beste is humusrijke grond. Om de plant een goede start te geven kan men wat tuinturf gebruiken met aanplanten. Op een zonnige plek zullen de bladeren verschijnen na de bloemen. De takken kleuren van roodbruin naar grijs. Oudere planten krijgen vaak grijze vlekken op de bast. Deze tuinplanten kunnen goed onder bomen geplant worden. De grondsoort maakt niet zoveel uit als deze maar een goede vochtigheid heeft.

 

Heeft de Amerikaanse kornoelje witte of roze bloemkleur?

Antwoord: Vaak in het voorjaar in de maanden mei juni verschijnen de bloemen. Deze kunnen wit zijn zoals bij gewone Cornus florida. Deze planten krijgen grote witte bloemen die later roze verkleuren. De Cornus florida 'Cherokee Chief' krijgt echter al meteen grote roze bloemen. De bijen en de vlinders weten de plant wel te vinden maar vliegen niet extreem veel op deze bloemen. In de herfst krijgen beide soorten rode vruchtjes. Het blad is van beide donkergroen van kleur en ovaal van vorm de onderzijde is vaak wat lichter van kleur. In de herfst verkleuren de bladeren rood. Op de stam verschijnen grijze vlekken naarmate ze ouder worden. Deze zijn als heester/boom te verkrijgen en de takken groeien uit tot een dichte kroon. De planten kunnen direct naast andere beplanting staan in de tuin.

 

Hoe plant je een Cornus florida?

Antwoord: De Kornoelje kun je het beste een standplaats geven in de halfschaduw. Als je de Kornoelje aanplant kun je eventueel tuinturf aan de wortels doen in het plantgat. Zorg dat de grond goed los is waar je de struiken wil neer zetten.

 

Cornus florida bloeit vroeg in het voorjaar voordat het blad aan de struik verschijnt

 

Inspiratie Cornus florida:

Cornus florida bloeit met witte of roze bloemen. Vaak zijn bij witbloeiende soorten vleugjes roze zichtbaar aan de buitenzijde van de bloembladeren

 

De bloemen van de Cornus florida bestaan altijd uit 4 gekleurde schutbladeren die rondom een groen knopje staan. Dit geeft de bloem het kenmerkende uiterlijk. 

De bloemen van Cornus florida bestaan uit 4 afzonderlijke bloemblaadjes die rondom een groen gekleurde knop staan

 

De meeste soorten Cornus florida bloeien wit, maar er zijn roze bloeiende soorten zoals de Rubra en Cherokee Chief.

 

Cornus florida kan uitgroeien tot een kleine boom, maar meestal is het een struik met een bescheiden hoogte

 

De Cornus florida groeit uit tot een middelgrote struik of kleine boom en is geschikt voor zowel de grote als kleinere tuin. Op een plek in de halfschaduw komt hij vaak het beste uit de verf.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.