Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over cornus florida

De Cornus florida heeft wel wat weg van de Cornus kousa, maar toch zijn er een paar belangrijke verschillen. Het grootste verschil is de bloeitijd. De Cornus florida bloeit eerder en krijgt zijn bloemen al voordat het blad volledig aan de plant verschenen is. De bloeiwijze is wel weer gelijkend aan die van de Cornus kousa. De echte bloem van de Cornus florida is onopvallend, maar de vier grote schutbladeren die eromheen staan, vallen des te meer op. Ze zijn, afhankelijk van de cultivar wit, of roze gekleurd. Daarnaast krijgt het blad van de Cornus florida in de herfstmaanden een prachtige verkleuring, alvorens het afvalt. 

Cornus florida snoeien en verzorgen

De Cornus florida heeft weinig tot geen snoei nodig. Het mooiste komt deze heester (of meerstammige boom) tot zijn recht als hij in zijn natuurlijke vorm uit kan groeien. De eerste jaren zal hij meer in de hoogte groeien, daarna wordt hij ook in de breedte groter met enigszins afhangende takken. Mocht er toch een keer wat snoei nodig zijn, dan kan dit het beste direct na de bloei gebeuren. 

Cornus florida kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl wordt de Cornus florida in verschillende maten aangeboden. Zo kunt u kiezen of u met een kleine struik begint, of dat u al meteen een flinke plant in de tuin wilt hebben staan. Daarnaast is er keuze uit de witbloeiende soort (Cornus florida) of de roze bloeiende soort (Cornus florida 'Cherokee Chief'. Als u uw bestelling geplaatst heeft, zullen onze vakbekwame medewerkers ervoor zorgen dat uw mooie tuinplant netjes en zonder schade bij u afgeleverd wordt. Omdat we met een eigen bezorgdienst met eigen chauffeurs rijden, is de kans op schade tijdens transport onmogelijk.

Cornus florida

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.