Menu
Geen producten gevonden

Informatie over taxus

Taxus is een plant die al eeuwenlang in cultuur is. De Nederlandse naam van de plant is venijnboom en is een verwijzing naar de giftige bestanddelen van de plant die vroeger werden gebruikt bij de jacht. Nu worden diezelfde bestanddelen onderzocht en gebruikt in de geneesmiddelenindustrie. Als tuinplant is de plant ook al eeuwenlang in gebruik. Bij veel landgoederen in Groot-Brittannië is de taxus terug te vinden als haagplant.
 

Welke soort is geschikt voor een taxushaag?

Met een donkergroene taxushaag als achtergrond in de tuin krijgt elke plant ervoor extra aandacht. De meest gebruikte soort voor een haag is de Taxus baccata. Deze soort groeit goed dicht, is goed te snoeien en groeit in alle richtingen zodat de haag van top tot teen goed gevuld is. De Taxus baccata groeit trager dan de meeste andere haagplanten en is mede daardoor zeer strak te knippen of snoeien.

De fijne vertakkingen en naaldjes staan erg dicht op elkaar en zorgen voor een dichte haag. De haagplant is wintergroen en zeer winterhard. De plant heeft een donkergroene kleur en krijgt in de winter soms een bronzen gloed over de naalden. De Taxus baccata kan als haag en boom enorm oud worden en gaat dus levenslang mee. De Nederlandse naam van de Taxus is venijnboom.

Taxushaag kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

U kunt bij ons online Taxusplanten in verschillende maten en uitvoeringen kopen. Vanaf medio oktober tot half april* kunt u bij Tuinplantenwinkel.nl deze tuinplant kopen uit de volle grond met een kluit of losse/blote wortel. Ook in ons plantencentrum kunt u gedurende dit seizoen de taxushaag uit de volle grond kopen. In het zomerseizoen kunt u de Taxus baccata in pot kopen. Deze planten uit pot kunt u het hele jaar door planten.
 

Bij Tuinplantenwinkel.nl selecteren we alleen de beste taxusplanten voor de verkoop. We controleren de planten op kwaliteit zoals een goed ontwikkeld wortelgestel zodat u altijd een topproduct geleverd krijgt. Bovendien krijgt u bij Tuinplantenwinkel op alle gekochte planten aangroeigarantie.
 

Enige waarschuwing is op zijn plaats vanwege de giftige plantdelen. Eten kan je de plant dus zeker niet. Genieten van de plant des te meer.

Extra info:

Het plantseizoen voor Taxus baccata uit de volle grond (met kluit of blote wortel) begint gemiddeld omstreeks 15 oktober en eindigt rond 15 april. De precieze data zijn afhankelijk van het weer. Houd dus de site in de gaten.

 

Taxus of Venijnboom is een haagplant die u uit de volle grond of als kluit kunt kopen

 

Inspiratie Taxus:

Een taxushaag biedt een hoge afscheiding tussen verschillende delen van de tuin

 

Inspiratievoorbeeld Taxus

De taxus kan als strakke en dichte haag worden toegepast in diverse patronen

 

Inspiratievoorbeeld Taxus

 

De Taxushaag kan worden gecombineerd met diverse vaste planten

 

Inspiratievoorbeeld Taxus

 

Video's over Taxus:

 

 

Inspiratievideo Taxus

 

 

Inspiratievideo Taxus

 

 

Inspiratievideo Taxus

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.