Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle taxushaag

Venijnboom of taxus is een haagplant die letterlijk eeuwenlang mee gaat. Deze naaldachtige plant is inheems in grote delen van Europa en zeer winterhard. De naalden hebben een donkergroene kleur. Taxus baccata is de meest gebruikelijke soort om te worden toegepast in haagvorm. Het is een zeer dicht vertakkende en goede snoeibare haagplant. Door de trage, maar gestage groei is de plant bruikbaar voor zowel lage als hoge hagen. Taxus media ‘Hicksii’ wordt soms ook gebruikt voor hagen maar geeft niet dezelfde volle uitstraling omdat de takken meer opgaand groeien.

Taxushaag planten

U kunt de venijnboom zowel in de zon als in de schaduw planten. De plant staat het liefst op een goed doorlatende grond. Op vochtige grond kunnen de wortels gaan rotten waardoor de plant afsterft. Maak de aarde voordat u gaat planten goed los zodat harde lagen in de bodem worden doorbroken. Op klei-achtige grond raden we aan om split of brekerszand door de grond te mengen zodat deze beter waterdoorlatend wordt.

Voor een strekkende meter taxushaag heeft u gemiddeld 5 planten nodig. Het benodigde aantal is afhankelijk van de grootte van de plant bij aanschaf. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u dit aantal op de productpagina. U kunt bij ons zowel potgekweekte planten als planten uit de volle grond kopen. Planten uit pot zijn het hele jaar door te planten. Planten uit de volle grond kunt u alleen planten en kopen tussen medio oktober en medio april. De exacte periode is afhankelijk van het weer en kan licht afwijken. Planten uit de volle grond worden geleverd met blote wortel of met kluit. Bij kluitplanten zit een net om de kluit gebonden om de aarde om de wortels te houden en deze niet te beschadigen. Bij het planten is het de bedoeling dat u het net om de kluit laat zitten. Deze zal verteren en vormt geen belemmering voor de wortels die de taxusplant vanaf het voorjaar vormt.

Taxus baccata snoeien en verzorging

Door de haag te snoeien maakt de venijnboom steeds meer takken en krijgt deze een nog voller uiterlijk. Eenmaal snoeien per jaar is voldoende. De beste tijd hiervoor is eind juni/begin juli. Snoei bij voorkeur op een bewolkte en koele dag zodat de naalden niet verbranden. U kunt de haag eventueel vaker snoeien indien gewenst. Dit kan gedurende het hele jaar.

Alle taxushaag

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.