Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle fruit

Altijd al een appeltje voor de dorst uit eigen tuin willen plukken? Met een eigen appelboom in uw tuin gaat dat zeker lukken. En wat dacht u van pruimen, kersen, peren, mispels of zelfs nectarines? Het klimaat van de Lage Landen is ideaal voor het kweken van ontzettend veel fruitsoorten. In sommige streken van België en Nederland staat het land vol met fruitbomen. Denk aan Haspengouw en de Betuwe. Maar ook in uw eigen tuin kunt u naar hartelust fruit kweken.

Naast fruitbomen is er een groot assortiment kleinfruit. Dit zijn de zogenaamde struikachtige fruitplanten zoals bessen, bramen en frambozen. En tenslotte zijn er ook nog klimmende fruitplanten zoals druiven en kiwiplanten.

Met al die verschillende vormen bomen, struiken, leivormen en klimmende planten is er in elke tuin wel plaats voor een of meerdere fruitplanten.

Fruitbomen en struiken planten

Over het algemeen houden alle fruitstruiken en bomen van een zonnige standplaats. Door de zon rijpt het fruit sneller en komt het beter op smaak omdat de plant beter suikers kan aanmaken. Vruchten die normaal beter gedijen in warmere streken zoals abrikozen, perziken, kiwi’s en nectarines staan het liefst op een zo’n warm mogelijke plaats; bijvoorbeeld dichtbij een muur op het zuiden.

Elke goed doorlatende grond is prima. De meeste fruitbomen staan daarnaast het liefst op kalkhoudende grond terwijl bessen, bramen en frambozen een zure grond prefereren. Bij het planten kunt u de grond verrijken met aanplantgrond of verzuren met tuinturf indien nodig. Deze kunt u ook bestellen in onze webshop.

Fruitbomen en struiken kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In ons assortiment vindt u divers aanbod van verschillende soorten. Alle bomen en struiken worden in pot geleverd en zijn het hele jaar door te leveren. We hebben voor u een selectie gemaakt van de beste en meest betrouwbare fruitrassen en soorten. Uw bestelde planten en bomen worden met zorg verpakt en binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. Wij geven daarnaast garantie op de aangroei van de planten. We wensen u alvast een goede oogst!

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.