Menu
Geen producten gevonden

Informatie over kleinfruit

Klein fruit is een groep van fruit dragende heesters en vaste planten. U kunt hierbij denken aan bessen, bramen, frambozen en aardbeien. Kleinfruit planten worden minder groot dan fruitbomen, en zijn daarom ook geschikt voor kleinere tuinen. De vruchten zijn tevens minder groot, maar of de noemer kleinfruit hiervan afgeleid is weten wij ook niet. Wat we wel weten is dat er ongelooflijk veel lekkers kan groeien in eigen tuin.

Fruit in eigen tuin kweken

In onze webshop vindt u allerlei frambozen, bramen, hazelaars en bessen. Alle fruitplanten hebben gemeen dat ze graag in de zon groeien. Door de zon kan het fruit zich het beste ontwikkelen wat betreft smaak en suikergehalte. Zet uw fruit dus bij voorkeur op een plekje met veel zon.

Veel van deze planten groeien uit tot een struik, maar bramen en frambozen maken ieder jaar weer nieuwe ranken die in het tweede jaar vaak vruchten geven (uitgezonderd van herfstframbozen, lees daar meer over op deze pagina).

Zowel een bessenstruik als een framboos of braam laat zich prima leiden tegen een muur of langs draden. U kunt de planten echter ook prima los laten groeien. Op de pagina’s van de betreffende fruitsoort en het product vindt u meer informatie over het onderhoud en snoei van de fruitplanten.

Bessenstruiken planten

Zoals gezegd houden alle fruitplanten van heerlijk plekje in de zon. De grond dient humusrijk te zijn zodat de bodem het vocht goed vasthoudt en rijk is aan voedingsstoffen. Hiervoor kunt u in de meeste gevallen het beste aanplantgrond gebruiken. Deze kunt u samen met de fruitstruiken online bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl. Een aantal bessenstruiken zoals de blauwe bes en de zwarte bes staan het liefst in een zure bodem. Bij het planten kunt u in dit geval het beste gebruik maken van tuinturf. Maak bij het planten een ruim plantgat en voeg ongeveer 10 tot 20 liter turf toe. Dompel de plant voordat u gaat planten onder in een emmer met water en verwijder daarna de pot. Plant vervolgens de struik in het plantgat en vul deze op met nog meer tuinturf. Vermeng hierdoor eventueel een deel van de aanwezige aarde. Zo weet u zeker dat de plant goed van start gaat.

 

Kleinfruit planten zijn geschikt voor kleinere tuinen en geven een diversiteit aan zoete vruchten

 

Inspiratie Kleinfruit:

De rode aalbes, ofwel Ribes rubrum, geeft in de zomer prachtige rode zure bessen die u zo van de plant kunt plukken

 

Inspiratievoorbeeld Kleinfruit

Kleinfruit planten zijn ideaal om in de zomer de vruchten van te plukken en jam van te maken

 

Inspiratievoorbeeld Kleinfruit

 

De blauwe bes is een kleinfruit plant die gezonde vitaminerijke vruchten geeft

 

Inspiratievoorbeeld Kleinfruit

 

Video's over Kleinfruit:

 

 

Inspiratievideo Kleinfruit

 

 

Inspiratievideo Kleinfruit

 

 

Inspiratievideo Kleinfruit

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.