Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over astilbe

Astilbe is een makkelijke tuinplant. Oorspronkelijk komen ze voor in Oost- Azië en Noord-Amerika. Het samengestelde blad met een gekartelde rand, lijkt wat op dat van een varen. Het blad valt in de winter af. Alhoewel het blad zeker een reden is om te kiezen voor deze tuinplant is vooral de bloei niet te missen. Van juni tot en met september bloeit deze tuinplant met heel kleine bloemetjes die samen een bloemenpluim vormen. Vooral in groepen komen de pluimen goed tot hun recht. Maar ook een enkele Astilbe is mogelijk. Deze tuinplant is ook uitermate geschikt als oeverplant. Daarnaast staan de bloemen prachtig in een bloemboeket.

Astilbe planten

Geef Astilbe liefst een halfbeschaduwde of schaduwrijke standplaats. In de zon is de kans op verdroging van het blad groter en blijven de bloemaren minder lang mooi. Elke kalkrijke of zure neutrale vochthoudende bodem is geschikt. Zorg ervoor dat de grond goed voorbewerkt wordt. Dit betekent: goed doorlaatbaar maken, aanplantgrond/compost bij het planten toevoegen, en de grond moet vochtig zijn maar niet té nat. Nadat de plantgaten gegraven zijn en aanplantgrond is toegevoegd, haalt u de planten voorzichtig uit de pot, dan zet u ze in de gaten, die vult u op met aarde, die u stevig met de hand aandrukt.

Astilbe verzorgen

Als bladeren geel of bruin worden, kunt u die het beste wegknippen. Uitgebloeide bloemen kunnen verwijderd worden maar dat is niet noodzakelijk. In de winter zijn de uitgebloeide pluimen soms nog een mooi gezicht. Soms leidt snoei na de bloei tot een herbloei maar zeker is dat niet. In het vroege voorjaar kunt u de spirea tot de grond afknippen. Zorg dat de grond nooit uitdroogt. Als u wat oude plantenresten rond de voet van deze tuinplant aanbrengt, wordt de grond voldoende vochtig gehouden. Strooi af en toe wat organische mest bij de Astilbe. 

Astilbe

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.