Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over chamaecyparis

Chamaecyparis is naast de Thuja de meest gebruikte soort voor een haag. Bijzonder aan deze haagplant zijn de opvallend kleurrijke schubben. De bladeren van deze conifeer worden schubben genoemd. In de natuurlijke vorm kan deze conifeer uitgroeien tot een flinke boom met een hoogte van ongeveer acht meter. Door te snoeien blijft de haag smal en compact. In de winter blijft deze haagconifeer groen. De plant zorgt dus het gehele jaar voor privacy en beschutting.

Chamaecyparis of thuja?

Zowel de Chamaecyparis als de Thuja zijn prima keuzes als u een wintergroene haag zoekt. Er zijn maar weinig verschillen. Beide planten houden van een standplaats in de zon of halfschaduw en staan het liefst op goed doorlatende grond. Thuja’s groeien iets sneller en blijven van nature iets smaller. Chamaecyparis soorten hebben over het algemeen meer uitgesproken kleuren. Beide soorten laten zich goed snoeien.

Chamaecyparis soorten

In het assortiment op Tuinplantenwinkel.nl vindt u verschillende variëteiten van de Californische cipres. Chamaecyparis lawsoniana ‘Stardust’ en ‘Ivonne’ hebben beide geel-groene schubben. In de winter verkleuren de schubben van de ‘Ivonne’ zelfs goudgeel. In een haagvorm zijn de verschillen erg klein tussen deze twee soorten. In solitaire vorm zijn de verschillen duidelijker. ‘Ivonne’ heeft een slankere groeivorm en groeit hoger uit dan de ‘Stardust’. De blauwgroene ‘Columnaris’ is een slanke cultivar met opgaande takken. In een haagvorm blijven de afzonderlijke planten lang zichtbaar. Door ze wat dichter bij elkaar te planten en ze compact te snoeien vormt zich sneller een dichte haag.

Chamaecyparis kopen

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u deze haagplanten kopen vanaf medio oktober tot medio april. De planten worden geleverd met kluit en zijn alleen in deze periode te planten. Om de kluit zit een gaaslap welke u gewoon om de plant kunt laten zitten bij het planten. De gaaslap zorgt ervoor dat de kluit bijeen blijft en de wortels niet beschadigen.

We raden aan om de aarde in het plantgat goed los te maken en te verrijken met aanplantgrond. Deze kunt u samen met de planten in de webshop bestellen. Voor meer tips kunt u onze plantinstructies lezen. Wij geven daarnaast aangroeigarantie op alle planten en bomen.

Chamaecyparis

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.