» Hagen » Groenblijvende haag

Groenblijvende haag

Groenblijvende haag
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over groenblijvende haag

Een groenblijvende haag zorgt het hele jaar voor privacy en u zit altijd beschermd en uit de wind. Een groen blijvende heg ofwel wintergroene haag houdt jaarrond zijn blad. Waardoor u ook in de winter beschut bent tegen wind en inkijk. Veel hagen zijn groenblijvend, zoals onder andere de haagsoorten conifeer, ilexlaurier en taxus. Er is veel keuze en voor elke tuin is er wel een passende groenblijvende haag te vinden. De planten met kluit zijn van oktober tot maart verkrijgbaar. Groenblijvende haagplanten in pot zijn het hele jaar te planten. 

Groenblijvende haag aanplanten

U kunt er voor kiezen om de groenblijvende haag meteen in een flinke maat aan te planten om meteen vrij te zitten. U kunt ook klein beginnen en de tijd nemen om vrij te komen te zitten. Zorg er bij het graven van de sleuf/plantgaten voor dat deze wat ruimer zijn dan de kluit van de planten, de diepte moet nagenoeg gelijk zijn met de hoogte van de kluit. Aan te raden is om een touw te spannen als hulpmiddel voor het creëren van een rechte haag. Gebruik altijd aanplantgrond bij het planten van de haag, Uitgezonderd bij de Photinia, deze houdt van zure grond en hierbij gebruikt u tuinturf

Groenblijvende haag met weinig onderhoud 

De meeste groenblijvende haagplanten zijn eenvoudig te snoeien. Afhankelijk van de van de variëteit, snoeit u één of twee keer per jaar. Groenblijvende haagplanten die regelmatig gesnoeid en bemest worden, groeien dichter. Snoeien is ook nodig om de haag in model te houden. Ook zien hagen die regelmatig worden gesnoeid er strakker en netter uit. Een haag van klimop (hederahaag) is een dankbare groene haag, omdat deze snel groeit en makkelijk te onderhouden is door scheuten die de verkeerde kant op groeien af te knippen. Een coniferenhaag heeft juist weinig onderhoud nodig, omdat hij langzaam groeit. Door hem te snoeien, blijft deze wintergroene haag strak in model.

Een groen blijvende heg kopen bij Tuinplantenwinkel.nl 

Wilt u een heg kopen? Dan laten wij naast een groenblijvende haag ook graag al onze andere hagen aan u zien. Deze groenblijvende haag bezorgen wij bij u thuis met onze eigen bezorgdienst en wanneer u onze aanplantinstructies volgt en rekening houdt met de plantafstand staat er snel een prachtige groene haag in uw tuin.

 

Groenblijvende haag

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.