Groenblijvende haag

Groenblijvende haag
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over groenblijvende haag

Een groenblijvende haag zorgt het hele jaar voor privacy en u zit altijd beschermd en uit de wind. Een groen blijvende heg ofwel wintergroene haag houdt jaarrond zijn blad. Waardoor u ook in de winter beschut bent tegen wind en inkijk. Veel hagen zijn groenblijvend, zoals onder andere de haagsoorten conifeer, ilexlaurier en taxus. Er is veel keuze en voor elke tuin is er wel een passende groenblijvende haag te vinden. De planten met kluit zijn van oktober tot maart verkrijgbaar. Wintergroene haagplanten in pot zijn het hele jaar te planten.

 

Het hangt onder andere van de gewenste hoogte van de groen blijvende heg af voor welke plantensoort u kiest. In de productinformatie ziet u de hoogte van de planten terug en geven we een advies voor het aantal haagplanten per strekkende meter. Elke plantensoort geeft de heg een andere aanblik en is dus bepalend voor de uitstraling van de haag. Wat is de beste groenblijvende haag vragen klanten ons wel eens. Het antwoord op deze vraag is er dus erg afhankelijk van of een groenblijvende haag laag moet blijven of dat een haag snelgroeiend is. Met een Olijfwilg of een Laurierkers wordt ook een groenblijvende haag met bloemen mogelijk.

Groenblijvende haag aanplanten

U kunt er voor kiezen om de groenblijvende haag meteen in een flinke maat aan te planten om meteen vrij te zitten. U kunt ook klein beginnen en de tijd nemen om de haag dicht te laten groeien. Zorg er bij het graven van de sleuf/plantgaten voor dat deze wat ruimer zijn dan de kluit van de planten, de diepte moet nagenoeg gelijk zijn met de hoogte van de kluit. Aan te raden is om een touw te spannen als hulpmiddel voor het creëren van een rechte haag. Gebruik altijd aanplantgrond bij het planten van de haag, Uitgezonderd bij de Photinia, deze houdt van zure grond en hierbij gebruikt u tuinturf. Tijdens het aanplanten en zeker tijdens droge periodes in het eerste jaar is het belangrijk om voldoende water te geven. De wortels moeten zich nog ontwikkelen en kunnen geen water opnemen uit diepere lagen in de grond. Wanneer u niet voldoende water geeft, kan een plant uitdrogen en zal er een gat in uw groenblijvende haag ontstaan.

Groenblijvende haag met weinig onderhoud 

De meeste haagplanten zijn eenvoudig te snoeien. Afhankelijk van de variëteit, snoeit u één of twee keer per jaar. Planten in een Groenblijvende haag die regelmatig gesnoeid en bemest worden, groeien dichter. Snoeien is ook nodig om de haag in model te houden. Ook zien hagen die regelmatig worden gesnoeid er strakker en netter uit. Een haag van klimop (hederahaag) is een dankbare groene haag, omdat deze snel groeit en makkelijk te onderhouden is door scheuten die de verkeerde kant op groeien af te knippen. Een coniferenhaag heeft juist weinig onderhoud nodig, omdat hij langzaam groeit. Door hem te snoeien, blijft deze wintergroene haag strak in model.

Een groen blijvende heg kopen bij Tuinplantenwinkel.nl 

Wilt u een heg kopen? Dan tonen wij naast een groenblijvende haag ook graag al onze andere hagen. De hagen bezorgen wij bij u thuis met onze eigen bezorgdienst en wanneer u onze aanplantinstructies volgt en rekening houdt met de plantafstand staat er snel een prachtige groene haag in uw tuin.

Wilt u gelijk een groene afscheiding creëren en niet wachten tot de losse planten een groenblijvende haag gevormd hebben? Dan zijn de kant-en-klaar hagen met rek de perfecte oplossing. Deze groenblijvende hagen in verschillende afmetingen zorgen direct voor privacy en de hardhouten rekken in combinatie met een groenblijvende Euonymus japonicus of Elaeagnus ebbingei zien er elegant uit en geven uw tuin ook gelijk een Mediterraan tintje.  

 

Omdat we de mooie volle planten op hun best bij u af willen leveren, bezorgen we de planten voor een groenblijvende haag zelf. Bent u niet thuis op het door ons doorgegeven bezorgmoment? Dan kunt u bij het bestellen een plek doorgeven waar onze bezorger uw planten neer kan zetten. We nemen ook graag gelijk de benodigde aanplantgrond voor u mee, zodat u deze niet zelf hoeft te gaan halen. Op deze manier heeft u in een keer alles bij elkaar om te zorgen voor privacy en een groenblijvende heg aan u tuin toe te voegen.   

 

lage groenblijvende haag

 

Inspiratie Groenblijvende haag:

groenblijvende haag naalden of bladeren

 

Met een groenblijvende haag kunt u goed de rand van uw border of tuin aangeven.

een strakke groenblijvende haag

 

Planten die veel gebruikt worden voor een groenblijvende haag zijn bijvoorbeeld: laurier, taxus of een conifeer.

 

knippen en snoeien van de haag

 

Om uw groenblijvende haag in model te houden moet u 1 of 2 keer per jaar snoeien.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.