Elaeagnus ebbingei

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Olijfwilg
Bloeitijd: Augustus - september
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen/grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Advies aantal per strekkende meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/40
Beschrijving

Elaeagnus ebbingei of Olijfwilg - Informatie:

De Nederlandse naam van deze tuinplant doet vermoeden dat hij familie van de olijfboom is. Niets is minder waar. Het mooie van deze plant is, dat hij met zijn grijs/groene bladeren wel de sfeer van de olijfboom kan brengen. 

De Olijfwilg groeit uit tot een flinke struik. Geef hem daardoor de ruimte om zich te ontwikkelen. Elaeagnus ebbingei is vanwege zijn groeikracht ook goed in te zetten als wintergroene hogere haag. Gebruik dan 3 planten per strekkende meter.  De tuinplant is goed te snoeien en goed winterhard. Verder verdraagt hij zeezout, waardoor het een prima heester of haag is om in de kustgebieden aan te planten.

Elaeagnus ebbingei is een groenblijvende tuinplant. Deze Olijfwilg bloeit van augustus t/m september met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 250 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Volgens de nieuwste naamgeving gaat deze plant Elaeagnus x submacrophylla heten.De Elaeagnus ebbingei | Olijfwilg koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.