Informatie over gele kornoelje

De Gele kornoelje vindt u bij ons als Gele kornoelje boom, maar is ook als Cornus mas struik beschikbaar. Het is de Cornus mas. Deze Gele kornoelje bloeit met opvallende gele bloemen en komen al heel vroeg in het jaar aan de plant nog voordat het blad verschijnt. Zo heeft u al in het vroege voorjaar kleur in de tuin. Later in het jaar komen er vruchten aan de Gele kornoelje. Deze vruchten kleuren in het najaar oranje/rood. De vogels zullen deze vruchten zeker waarderen! Daarnaast is er nog een andere Kornoelje die door zou kunnen gaan voor Gele kornoelje, maar het officieel niet is. Het is de Cornus sericea 'Flaviramea' die in de wintermaanden opvallend felgeel gekleurde twijgen heeft. Deze soort wordt vaak gecombineerd met de knalrode twijgen van de Cornus alba 'Sibirica'.  

 

Gele kornoelje snoeien en verzorgen voor een dichte kroon

De Gele kornoelje kan uitgroeien tot een flinke Cornus mas struik. Door zo min mogelijk te snoeien, komen er de meeste bloemen aan de struik. Op een plek met wat meer ruimte om zich heen komt hij het beste tot zijn recht. Is die ruimte er niet, dan verdraagt de Gele kornoelje snoei wel goed, hij zal dan alleen minder bloemen geven. Zorg ervoor dat u niet te rigoureus snoeit, dan heeft u altijd wel voldoende bloemen. De beste snoeitijd is direct nadat de Gele kornoelje is uitgebloeid. 

 

Gele kornoelje kopen met glanzend rode bes bij Tuinplantenwinkel.nl

De Gele kornoelje wordt zowel in boomvorm als in struikvorm aangeboden. De boomvormen zijn er in twee varianten; met en zonder opgekroonde stam. De Cornus mas struik komt uit de XL-serie, dus al een grotere maat, zodat er al het eerste jaar direct bloemen aan de struik zullen komen. Daarnaast hebben we ook de Kornoelje met de gele twijgen toegevoegd aan deze categorie. Het is zelfs mogelijk om een Gele kornoelje haag of afscheiding te vormen. Alle bomen en planten worden door onze vakbekwame medewerkers zorgvuldig ingepakt en verzendklaar gemaakt. Ook het bezorgen gebeurt door eigen chauffeurs en bussen. Hierdoor is schade van de planten en bomen tijdens het transport onmogelijk. 

 

Vragen over de gele kornoelje/Cornus mas met gele bloemen

Waar gele kornoelje planten?

Antwoord: De gele Cornus mas met zijn opvallende bloei in het vroege voorjaar, groene blad, rode bessen en schitterende herfstkleur wordt als kleine boom of heester veel aangeplant in kleine tuinen. In de volle grond wordt er zowel op kalkrijke grond als zandgrond een goed wortelgestel aangemaakt. De Cornus mas staat graag in de zon en geeft een mooi effect als die wordt gecombineerd met vaste planten of direct naast heesters of struiken wordt geplant. Maak een voldoende groot plantgat en voeg organische mest toe voor een goede start.

 

Hoe groot wordt een hoogstam boom gele kornoelje?

Antwoord: Een hoogstam gele kornoelje wordt uiteindelijk ca. 5 - 6 meter hoog. Als struikvorm of haagplanten kan deze d.m.v. snoeien op elke gewenste hoogte gebracht worden.

 

Kun je de vruchten van een kornoelje eten?

Antwoord: Ja, de Cornus mas krijgt in de herfst bessen die eetbaar maar zo van de boom vrij zuur zijn. Rijpe bessen zijn lekkerder en kunnen gebruikt worden voor b.v. jam of wijn.

 

Hoe snel groeit de gele kornoelje ?

Antwoord: De Cornus mas is met een groeisnelheid van ca. 30 cm per jaar een redelijk snelgroeiende boom of struik die vrij breed uitgroeit. Geef hem daarom voldoende ruimte om uit te groeien of snoei hem in het begin van de zomer regelmatig bij.

 

Algemene informatie over Cornus sericea 'Flaviramea' met gele takken

Waar een struikkornoelje planten?

Antwoord: Deze bladverliezende struik met mooie gele takken in de winterperiode bloeit in het late voorjaar en begin zomer met kleine witte bloemen en wordt het liefst aangeplant in de volle grond in een niet te droge, vruchtbare bodem in de zon of halfschaduw. Hij is goed winterhard, combineert prima met andere tuinplanten en is eventueel ook toe te passen als bosplantsoen. Maak een voldoende groot plantgat en voeg organische mest toe voor een goede start.

 

Hoe groot wordt een gele struikkornoelje?

Antwoord: De Cornus sericea 'Flaviramea' wordt ca. 3 - 4 meter hoog en ongeveer even breed.

 

Hoe wordt een struikkornoelje gesnoeid?

Antwoord: Meteen na de winter kun je een gedeelte van de oude takken tot de grond terug snoeien. Dat doe je om de vorming van jonge twijgen te bevorderen en om de mooie kleur van de takken te behouden.

 

Online gele kornoelje kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Gele kornoelje afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaarstaat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.