U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Gele kornoelje | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over gele kornoelje

De Gele kornoelje vindt u bij ons als Gele kornoelje boom, maar is ook als Cornus mas struik beschikbaar. Het is de Cornus mas. Deze Gele kornoelje bloeit met opvallende gele bloemen en komen al heel vroeg in het jaar aan de plant nog voordat het blad aan de plant komt. Zo heeft u al in het vroege voorjaar kleur in de tuin. Later in het jaar komen er vruchten aan de Gele kornoelje. Deze vruchten kleuren in het najaar oranje/rood. De vogels zullen deze vruchten zeker waarderen! Daarnaast is er nog een andere Kornoelje die door zou kunnen gaan voor Gele kornoelje, maar het officieel niet is. Het is de Cornus sericea 'Flaviramea' die in de wintermaanden opvallend felgeel gekleurde twijgen heeft. Deze soort wordt vaak gecombineerd met de knalrode twijgen van de Cornus alba 'Sibirica'.  

Gele kornoelje snoeien en verzorgen

De Gele kornoelje kan uitgroeien tot een flinke Cornus mas struik. Door zo min mogelijk te snoeien, komen er de meeste bloemen aan de struik. Op een plek met wat meer ruimte om zich heen, komt hij het beste tot zijn recht. Is die ruimte er niet, dan verdraagt de Gele kornoelje snoei wel goed. Hij zal dan alleen minder bloemen geven. Zorg ervoor dat u niet te rigoureus snoeit, dan heeft u altijd wel voldoende bloemen. De beste snoeitijd is direct nadat de Gele kornoelje is uitgebloeid. 

Gele kornoelje kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Gele kornoelje wordt zowel in boomvorm als in struikvorm aangeboden. De boomvormen zijn er in twee varianten; met en zonder opgekroonde stam. De Cornus mas struik komt uit de XL-serie, dus al een grotere maat, zodat er al het eerste jaar direct bloemen aan de struik zullen komen. Daarnaast hebben we ook de Kornoelje met de gele twijgen toegevoegd aan deze categorie. Het is zelfs mogelijk om een Gele kornoelje haag of afscheiding te vormen. Alle bomen en planten worden door onze vakbekwame medewerkers zorgvuldig ingepakt en verzendklaar gemaakt. Ook het bezorgen gebeurt door eigen chauffeurs en bussen. Hierdoor is schade van de planten en bomen tijdens het transport onmogelijk. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.