Cornus sericea (stolonifera) 'Flaviramea'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Canadese kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Cornus sericea (stolonifera) 'Flaviramea' of Kornoelje

Cornus sericea 'Flaviramea' of Cornus stolonifera 'Flaviramea' heeft opvallende, geelgroene takken in de winter, maar bloeit daarvoor van mei-juni met trosjes kleine, witte bloemetjes, die later uitgroeien tot witte bessen, die zeer aantrekkelijk zijn voor vogels. Past mooi in combinatie met Cornus alba 'Sibirica'. De tuinplant is goed winterhard, de bladeren verkleuren in de herfst oranjerood en vallen daarna af. Cornus sericea 'Flaviramea' wordt veel toegepast als randbeplanting langs borders en vijvers. 

 

Standplaats Cornus sericea 'Flaviramea'

Canadese Kornoelje staat het liefst in de zon of halfschaduw, in een vochtige, goed waterdoorlatende, humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Cornus sericea 'Flaviramea' snoeien en onderhouden

Snoei meteen na de winter de Kornoelje flink terug. De tuinplant krijgt dan veel nieuwe, malse scheuten, die het mooist afkleuren in de volgende winter. Strooi na de snoeibeurt wat organische mest of compost rond de voet van de heester. De Cornus sericea (stolonifera) 'Flaviramea' | Canadese kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.