Cornus kousa chinensis

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Roomwit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/60 cm
Beschrijving

Cornus kousa chinensis of Japanse kornoelje

Cornus kousa chinensis is een prachtige heester met een overweldigende, witte bloei in juni. In de zomer heeft deze tuinplant een prachtig bladerdek en na de bloei verschijnen er vruchten die in het najaar rood verkleuren. Deze bessen zijn zelfs eetbaar. De grootste sierwaarde naast de bloei is de groeiwijze. De Cornus kousa waaiert naar boven uit waardoor deze tuinplant een kenmerkende omgekeerd piramidale vorm krijgt. De takken hangen schuin boven elkaar wat tijdens de bloei een mooi effect geeft. Die takken zijn erg stevig; ze werden al 3000 jaar voor Chr. gebruikt om pijlen van te maken.

 

Standplaats Cornus kousa chinensis

Geef de Japanse kornoelje de ruimte, erg geschikt als solitair in uw tuin; zet de tuinplant op een lichte, zonnige, beschutte plaats in een voedselrijke, waterhoudende bodem.

 

Cornus kousa chinensis snoeien en onderhouden

Door zijn mooie, natuurlijke vorm heeft Cornus kousa chinensis geen snoei nodig. Knip op een vorstvrije dag in de winter oude, uitgedroogde takken helemaal weg.   De Cornus kousa chinensis | Japanse kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.